Avokádová zmes s cesnakom

Avokádová zmes s cesnakom

Táto letná nátierka je osviežujúca, jednoduchá a ľahká. Perfektne sa hodí ako malá desiata počas letných mesiacov, ale aj ako jarná večera.

Ingrediencie:

  • 1 veľké zrelé avokádo (v obchode ho nájdeme ako Ready to eat)
  • 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 – 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • Morskú soľ podľa chuti
  • 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup:

  • Avokádo prepolíme, zbavíme kôstky a lyžicou vydlubneme zo šupky.
  • Dáme do nádoby mixéra, pridáme olivový olej, citrónovú šťavu a rozmixujeme.
  • Prihodíme olúpaný a prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme a na strednú rýchlosť mixujeme zhruba 1 minútu.
  • Potom podľa potreby dochutíme, preložíme do misky a dáme na 30 minút odležať do chladničky.
  • Podávame na sendviči, bagete alebo aj ako jednohubku s kúskom syra.
Nátierka z avokáda na sendviče a jednohubky.
Zdroj: https://itsavegworldafterall.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.