Avokádová zmes s cesnakom a bazalkou

Avokádová zmes s cesnakom a bazalkou

Táto cesnaková nátierka sa pripravuje z avokáda a je to svojím spôsobom taký dip, do ktorého môžeme ponoriť chrumkavú zeleninu, alebo aj tortilla chips. Je to však aj zmes na namazanie na čerstvú bagetu.

Ingrediencie:

  • 2 veľká avokáda
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 malá červená cibuľa
  • 1 hrsť listov čerstvej bazalky
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  • Cesnak zľahka stlačíme a dáme piecť na malý pekáčik asi na 15 minút pri 180 °C.
  • Keď je upečený, vylúpneme ho zo šupky a dáme do misky, kde ho roztlačíme vidličkou.
  • Avokáda rozpolíme, vyberieme kôstku a lyžicou vydlabeme dužinu.
  • Pridáme k cesnaku a tiež starostlivo roztlačíme.
  • Cibuľu olúpeme, rozpolíme a nasekáme najemno.
  • Pokiaľ nechceme cibuľu cítiť až veľa, dáme len polovicu.
  • Bazalku opláchneme a listy rozkrájame na drobné kúsky.
  • Všetko prihodíme do misy, osolíme a dôkladne zamiešame, aby vznikla hladká zmes.
Zmes z cesnaku a avokáda.
Zdroj: https://eating-made-easy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.