Avokádová zmes s vajcami

Avokádová zmes s vajcami

Obľúbená vaječná pochúťka v novom kabátiku, to je presne tento recept na šalát s vajcami. Má skvelú chuť, peknú štruktúru, je rýchlo pripravený a hodí sa na každú príležitosť.

Ingrediencie:

  • 1 veľké avokádo (tzv. Ready to eat)
  • 3 vajcia natvrdo
  • 1 malá červená cibuľa
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • 1 lyžica nasekanej pažítky
  • 1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • Soľ podľa chuti
  • Listy šalátu na servírovanie (little gem, ľadový šalát, rímsky šalát atď.)

Postup:

  • Avokádo opatrne rozpolíme, vyberieme kôstku, lyžicou vydlabneme dužinu, nakrájame na kocky a dáme do misky.
  • Cibuľu olúpeme, rozkrájame najemno a pridáme k avokádu.
  • Uvarené vajcia zbavíme škrupiny, nakrájame na malé kocky a tiež vhodíme do misy.
  • Pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame, osolíme, okoreníme a dáme minimálne na 1 hodinu oddýchnuť do chladničky.
  • Servírujeme na listoch šalátu. Kto nechce šalát, môže na to podávať čerstvé pečivo či chlieb.
Vajíčková nátierka s avokádom.
Zdroj: https://downshiftology.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.