Avokádový šalát s grepom, krvavým pomarančom a fetou

Avokádový šalát s grepom, krvavým pomarančom a fetou

Osviežujúci prílohový šalát sa skvele hodí ako doplnok ku kaloricky nabitej večeri. Pokiaľ nezoženiete krvavé pomaranče, použite obyčajné. Jemne nasekané vlašské orechy fungujú dobre namiesto granátového jablka. Fantázii sa medze nekladú!

INGREDIENCIA

  • 1/3 šálky pomarančovej šťavy
  • 1/3 šálky extra panenského olivového oleja
  • 3 lyžice limetkovej šťavy
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica mletej petržlenovej vňate
  • 1/4 lyžičky mletého kardamómu
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky hrubo mletého korenia
  • 4 stredne zrelá avokáda, olúpaná a nakrájaná na plátky
  • 4 veľké červené grapefruity, nakrájané na plátky
  • 2 stredné krvavé pomaranče, olúpané a nakrájané na plátky
  • 1/2 šálky jemne nakrájanej červenej cibule
  • 1/3 šálky semienok granátového jablka
  • 1/3 šálky rozdrobeného syra feta

POSTUP

  1. Na dresing prešľaháme dohromady prvých 8 ingrediencií.
  2. V servírovacej miske zmiešame avokádo, grapefruit a pomaranče; posypeme cibuľou a semienkami granátového jablka.
  3. Pokvapkáme dresingom.
  4. Navrch dáme syr.
  5. Hodinu pred podávaním dáme zakryté vychladnúť do chladničky.
Avokádo, grep, krvavý pomaranč, červená cibuľka, feta a semienka granátového jablka premiešané s dresingom a servírované v šalátovej mise s lyžicou.
www.tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.