Ázijská polievka Pho

Ázijská polievka Pho

Užite si kúzlo jednej z najobľúbenejších rezancových polievok na svete! Hoci nejde úplne tak o čínsku polievku, ale o vietnamskú, rozhodne v tomto článku nesmie chýbať, pretože je taká ľahká, plná chuti a úplne návyková, že vás o ňu nemôžeme ochudobniť.

Ingrediencie

  • 2 veľké cibule, rozpolené
  • 150 g nakrájaného zázvoru
  • 10 badiánov
  • 4 škorica
  • 4 kardamónové struky
  • 3 klinčeky
  • 1,5 lyžice koriadrových semienok
  • 1,5 kg hovädzieho hrudia
  • 1 kg mäsových hovädzích kostí
  • 1 kg morkovej kosti
  • 3,5 litra vody
  • 2 lyžice cukru
  • 1 polievková lyžica soli
  • 3 lyžice rybej omáčky
  • 50 g sušených ryžových rezancov – na 1 porciu
  • 30 g hovädzej sviečkovej, nakrájanej na veľmi tenké plátky – na 1 porciu
  • 3 – 5 plátkov hovädzieho hruí (z vývaru) – na 1 porciu

Na servírovanie:

  • hŕstka fazuľových klíčkov
  • thajská bazalka, 3 – 5 vetvičiek
  • koriander, 3 – 5 vetvičiek (alebo viac bazalky)
  • limetkové klinky
  • jemne nakrájané červené čili
  • omáčka hoisin
  • omáčka Sriracha

Postup

  1. Zahrejte ťažkú panvicu na vysokú teplotu (bez oleja), kým nezačne fajčiť.
  2. Vložte cibuľu a zázvor do panvice rezanou stranou dole.
  3. Restujte niekoľko minút, kým nie je cibuľa aj zázvor ľahko spálený, potom otočte.
  4. Vyberte a odložte bokom.
  5. Opečte ľahko korenie na suchej panvici na stredne vysokej teplote po dobu 3 minút.
  6. Opláchnite kosti a hruďou a potom ich podlejte vodou vo veľkom hrnci.
  7. Varte 5 minút a potom sceďte.
  8. Opláchnite každú kosť a hruďou pod vodou z vodovodu.
  9. Hrniec utrite do čista a priveďte 3,5 litra vody do varu.
  10. Pridajte kosti a hrudí, cibuľu, zázvor, všetko korenie cukor a soľ – voda by mala sotva pokrývať všetko.
  11. Priklopte pokrievkou a varte 3 hodiny.
  12. Vyberte hruďou, ochlaďte a potom uložte do chladničky.
  13. Varte zvyšnú polievku bez pokrievky po dobu 40 minút.
  14. Nalejte vývar do iného hrnca, vyhoďte kosti a korenie.
  15. Vývaru by malo byť asi 2,5 litra, pokiaľ je ho viac, zredukujte.
  16. Pridajte rybiu omáčku, prípadne upravte soľ a cukor.
  17. Vývar by mal byť, voňavý, korenený, slaný a ľahko sladký.
  18. Pripravte ryžové rezance podľa návodu na obale tesne pred podávaním.
  19. Vložte rezance do misky.
  20. Zasypte ich surovým hovädzím mäsom a hrudím.
  21. Zalejte horúcim vývarom – uvarí hovädzie na medium rare.
  22. Podávajte so surovinami na servírovanie vedľa!
Ázijská polievka s ryžovými rezancami a hovädzím mäsom posypaná bylinkami a chilli v hlbokom tanieri s paličkami.
www.recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.