Ázijské kuracie rezančeky so zelenou zeleninou

Ázijské kuracie rezančeky so zelenou zeleninou

Vynikajúca ázijská restovaná zmes z kuracieho mäsa a zelenej zeleniny, ktorú si pripravíte počas chvíľky, takže je skvelá ako večera počas náročných pracovných dní. Užite si to!

Čo budete potrebovať

  • 1/4 šálky repkového oleja
  • 1 stredná cibuľa, rozpolená a nakrájaná na tenké plátky
  • 1/2 kilá kuracích stehien bez kože a kostí, nakrájaných na tenké rezančeky
  • 1 lyžica rybej omáčky
  • 1 malá brokolica, nakrájaná na 2,5 cm ružičky
  • 1 stopka stopkového zeleru, nakrájaná na tenké plátky
  • 110 g cukrového hrášku
  • 1 strúčik cesnaku, nakrájaný na tenké plátky
  • 1 lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lyžička ázijskej chilli cesnakovej omáčky
  • 1 lyžica hoisin omáčky
  • 1 lyžica ustrícovej omáčky
  • 1 šálka mungo klíčkov
  • 2 lyžice nasekaných lístkov bazalky
  • 1 lyžica čerstvej limetkovej šťavy
  • dusená jazmínová ryža, na podávanie

Postup

  • Zahrejte wok, kým nebude veľmi horúci.
  • Pridajte 2 lyžice repkového oleja a keď sa z neho takmer fajčí, pridajte nakrájanú cibuľu a kuracie rezančeky.
  • Za stáleho miešania opekajte na vysokom ohni, kým mäso ľahko nezhnedne, ale nie je prepečené, asi 3 minúty.
  • Pridajte rybiu omáčku a za stáleho miešania restujte 10 sekúnd.
  • Preložte kurča na tanier.
  • Vo woku rozohrejte zvyšné 2 lyžice oleja.
  • Pridajte brokolicu, stopkový zeler, cukrový hrášok, cesnak a zázvor a za stáleho miešania opekajte na vysokom plameni do chrumkava, 3 až 4 minúty.
  • Vráťte mäso do woku spolu s prípadnou nahromadenou šťavou.
  • Pridajte čili cesnakovú omáčku, hoisin a ustrícovú omáčku a za stáleho miešania opekajte, kým nie je mäso prepečené, ďalšie 3 až 4 minúty.
  • Pridajte mungo klíčky, bazalku a limetkovú šťavu a dobre premiešajte.
  • Preložte do misky a ihneď podávajte s dusenou jazmínovou ryžou.
Ázijská restovaná zmes z kuracieho mäsa a zelenej zeleniny na tanieri s vedľa položenými paličkami.
www.foodandwine.com

Tento pokrm sa najlepšie pripravuje vo woku. Na výber je široký sortiment produktov, ktoré sa líšia nielen v cene, ale aj kvalite. Ako vybrať ten správny? Aké materiály, typy a tvary sú dostupné, ako sa v nich vyznať a na čo všetko je možné využiť? Prečítajte si našu recenziu panvíc wok a zistite, aká je pre vás tá ideálna.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.