Pripravte si neobyčajné a trochu odlišné Pad Thai s krevetami, ktoré zjemníte vďaka arašidovej omáčke a sú úplne jednoduché na prípravu.
Ingrediencie na Pad Thai
- 250g surových kreviet, olúpaných, pozdĺžne rozdelených na polovicu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 250g plochých ryžových rezancov
- 6 nasekaných jarných cibuliek (rozdeľte si zelenú a bielu časť)
- 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 polievková lyžica jemne nasekaného čerstvého zázvoru
- 1 lyžička chilli pasta (podľa chuti)
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 vajce
- 1 hrnček fazuľových klíčkov (podľa chuti aj viac)
- Nadrvené nesolené arašidy (podľa chuti)
- Limetka (podľa chuti)
Ingrediencie na arašidovú omáčku
- 1/4 hrnčeka kuracieho vývaru alebo vody
- 3 lyžice ryžového octu
- 3 lyžice arašidového masla
- 2 polievkové lyžice hnedého cukru
- 2 lyžice limetkovej šťavy
- 1 polievková lyžica rybej omáčky
Postup
- V miske zmiešajte všetky ingrediencie na arašidovú omáčku a dajte bokom.
- V ďalšej miske si zmiešajte krevety so sójovou omáčkou.
- Do veľkej misy s vriacou vodou ponorte ryžové rezance na 10 minút. Potom ich sceďte a dajte bokom.
- Vo woku alebo na veľkej panvici nechajte na oleji zmäknúť bielu časť jarnej cibuľky, cesnak a zázvor.
- Pridajte omáčku z arašidového masla, rozmiešané vajcia, zmes kreviet a rezance.
- Zmiešajte a varte 3 minúty za stáleho miešania, kým krevety nebudú uvarené a omáčka sa nevsiakne do rezancov.
- Dochuťte, v prípade potreby môžete do omáčky pridať trochu kuracieho vývaru.
- Ihneď podávajte posypané fazuľovými klíčkami, zelenými kúskami jasnej cibuľky, arašidy a ozdobte limetkou.