Užite si tieto lahodné vaječné rezance s kuracím mäsom a farebnou zeleninou, to všetko je premiešané s dokonalou čínskou omáčkou. Vaša rodina neuverí, že ste si jedlo nepriniesli z čínskeho bistra!
Čo budete potrebovať
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 300 g kuracích pŕs bez kosti a kože, nakrájaných na tenké plátky
- 280 g čínskych predvarených rezancov
- 3/4 šálky húb shiitake nakrájaných na tenké plátky
- 1/2 šálky nakrájanej alebo nastrúhanej mrkvy
- 1/4 šálky řapíkatého zeleru, nakrájaného na tenké plátky
- 1/2 šálky červenej papriky nakrájanej na tenké plátky
- 1 lyžička nasekaného cesnaku
- 1/2 lyžičky nasekaného zázvoru
- 1/4 šálky kuracieho vývaru
- 2 lyžice hoisin omáčky
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica sezamového oleja
- 2 lyžičky kukuričného škrobu
- 1/4 šálky nakrájanej jarnej cibuľky (použite iba tmavo zelenú časť)
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Predhrejte rastlinný olej vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni.
- Pridajte kuracie mäso a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Restujte 3–4 minúty z každej strany alebo do zlatohneda.
- Vyberte mäso z panvice.
- Pridajte do panvice huby, mrkva, stopkatý zeler a červenú papriku a restujte 4-5 minút alebo kým všetko nezmäkne.
- Pridajte cesnak a zázvor a restujte 30 sekúnd.
- Ďalej pridajte rezance spolu s kuracím mäsom.
- Premiešajte.
- V malej miske prešľahajte kurací vývar, omáčku hoisin, sójovú omáčku, sezamový olej a kukuričný škrob.
- Nalejte omáčku do panvice a priveďte do varu.
- Varte 1 minútu alebo kým omáčka nezhustne.
- Posypte jarnou cibuľkou a podávajte.