Ázijské rezance s kuracím a zeleninou

Ázijské rezance s kuracím a zeleninou

Užite si tieto lahodné vaječné rezance s kuracím mäsom a farebnou zeleninou, to všetko je premiešané s dokonalou čínskou omáčkou. Vaša rodina neuverí, že ste si jedlo nepriniesli z čínskeho bistra!

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 300 g kuracích pŕs bez kosti a kože, nakrájaných na tenké plátky
  • 280 g čínskych predvarených rezancov
  • 3/4 šálky húb shiitake nakrájaných na tenké plátky
  • 1/2 šálky nakrájanej alebo nastrúhanej mrkvy
  • 1/4 šálky řapíkatého zeleru, nakrájaného na tenké plátky
  • 1/2 šálky červenej papriky nakrájanej na tenké plátky
  • 1 lyžička nasekaného cesnaku
  • 1/2 lyžičky nasekaného zázvoru
  • 1/4 šálky kuracieho vývaru
  • 2 lyžice hoisin omáčky
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • 1/4 šálky nakrájanej jarnej cibuľky (použite iba tmavo zelenú časť)
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Predhrejte rastlinný olej vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte kuracie mäso a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Restujte 3–4 minúty z každej strany alebo do zlatohneda.
  • Vyberte mäso z panvice.
  • Pridajte do panvice huby, mrkva, stopkatý zeler a červenú papriku a restujte 4-5 minút alebo kým všetko nezmäkne.
  • Pridajte cesnak a zázvor a restujte 30 sekúnd.
  • Ďalej pridajte rezance spolu s kuracím mäsom.
  • Premiešajte.
  • V malej miske prešľahajte kurací vývar, omáčku hoisin, sójovú omáčku, sezamový olej a kukuričný škrob.
  • Nalejte omáčku do panvice a priveďte do varu.
  • Varte 1 minútu alebo kým omáčka nezhustne.
  • Posypte jarnou cibuľkou a podávajte.
Vaječné rezance s kuracím mäsom a farebnou zeleninou na tanieri.
www.dinneratthezoo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.