Táto polievka je v Mexiku známa ako sopa Azteca a aj ako iné mexické polievky vás ohromí svojou nezvyčajnou kombináciou chutí.
Ingrediencie
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 pasilla chilli paprička
- 1 plechovka paradajok
- 150 g syra strúhaného syra Monterey Jack
- 600 g vareného kuracieho mäsa
- 8 šálok vývaru
- 1 avokádo
- 1 téglik kyslej smotany
- 1 limetka
- soľ, korenie
Postup
- Na panvici si na sucho opečieme čili papričku. Stačí chvíľka pokiaľ nezačne voňať.
- Odstránime stopku a semienka a rozmixujeme spolu s paradajkami do hladka.
- V hrnci si rozpálime olej a orestujeme si na kocky nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak asi 8 minút.
- Akonáhle má zelenina zlatistú farbu tak ju pridáme do mixéra k paradajkám a chilli. Rozmixujeme na hladký krém.
- Tento krém nalejeme spä do hrnca, varíme asi 8-10 minút kým nám krém nezhustne.
- Zalejeme vývarom, privedieme do varu a stiahneme plameň.
- Pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso, dochutíme soľou, korením a varíme ďalších asi 8 minút.
- Podávame s avokádom, strúhaným syrom, kyslou smotanou a limetkou.