Baba ghanoush – baklažánová nátierka s majonézou

Baba ghanoush – baklažánová nátierka s majonézou

Základom tohto receptu je spálený baklažán. Jeho údená chuť sa potom božsky snúbi s jemnou majonézou. Toto jednoducho musíte ochutnať.

Ingrediencie

  • 2 stredne veľké baklažány
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 PL majonézy
  • 1 ČL soli
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  • Pripravte si spálené baklažány – vcelku ich položte na oheň plynového horáka a zo všetkých strán postupne spaľte (Ak nemáte plyn, použite rúru – baklažány vyskladajte na plech a pečte na 200 ° priamo pod rozpálenou špirálou, počas pečenia otáčajte)
  • Nechajte vychladnúť, rozrežte ich, dužinu lyžicou vydlabte a dajte do misy
  • Pridajte najemno nasekaný cesnak, majonézu, citrónovú šťavu a soľ a premiešajte
  • Podávajte na hriankach, alebo inom pečive ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou
svetlá baklažánová nátierka v miske na doske s pečivom
Zdroj: myjewishlearning.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.