Základom tohto receptu je spálený baklažán. Jeho údená chuť sa potom božsky snúbi s jemnou majonézou. Toto jednoducho musíte ochutnať.
Ingrediencie
- 2 stredne veľké baklažány
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 PL majonézy
- 1 ČL soli
- 1 PL citrónovej šťavy
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
- Pripravte si spálené baklažány – vcelku ich položte na oheň plynového horáka a zo všetkých strán postupne spaľte (Ak nemáte plyn, použite rúru – baklažány vyskladajte na plech a pečte na 200 ° priamo pod rozpálenou špirálou, počas pečenia otáčajte)
- Nechajte vychladnúť, rozrežte ich, dužinu lyžicou vydlabte a dajte do misy
- Pridajte najemno nasekaný cesnak, majonézu, citrónovú šťavu a soľ a premiešajte
- Podávajte na hriankach, alebo inom pečive ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou