Babičkin biskupský chlebíček

Babičkin biskupský chlebíček

Obľúbený zákusok, ktorý chutí skvele s čajom aj kávou. Po upečení ho môžete ozdobiť napríklad čokoládovou alebo citrónovou polevou.

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 275 g masla
  • 240 g cukru
  • 85 g hrozienok
  • 40 g mandlí
  • 60 g kandizovaného ovocia
  • 60 g kandizované citrusovej kôry
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky citrónovej šťavy
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 čajovej lyžičky pomarančového džúsu
  • štipka soli

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 160°C.
  2. Vymažte a vysypte formu na pečenie.
  3. Ovocie a hrozienka pokrájajte, mandle nameľte a zmiešajte v miske.
  4. V inej miske najprv zmiešajte maslo s cukrom, potom pridajte vajcia.
  5. Zamiešajte a postupne pridajte preosiate suché prísady.
  6. Na záver pridajte citrónovú šťavu, pomarančový džús a vypracujte v cesto.
  7. Primiešajte kandizované ovocie s hrozienkami a mandľami.
  8. Cesto preložte do formy.
  9. Pečte po dobu približne 2 hodín.
Dezert s hrozienkami, kandizovaným ovocím a mandľami
zdroj: decoratedtreats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.