Obľúbený zákusok, ktorý chutí skvele s čajom aj kávou. Po upečení ho môžete ozdobiť napríklad čokoládovou alebo citrónovou polevou.
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 4 vajcia
- 275 g masla
- 240 g cukru
- 85 g hrozienok
- 40 g mandlí
- 60 g kandizovaného ovocia
- 60 g kandizované citrusovej kôry
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky citrónovej šťavy
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1/2 čajovej lyžičky pomarančového džúsu
- štipka soli
Postup:
- Predhrejte si rúru na 160°C.
- Vymažte a vysypte formu na pečenie.
- Ovocie a hrozienka pokrájajte, mandle nameľte a zmiešajte v miske.
- V inej miske najprv zmiešajte maslo s cukrom, potom pridajte vajcia.
- Zamiešajte a postupne pridajte preosiate suché prísady.
- Na záver pridajte citrónovú šťavu, pomarančový džús a vypracujte v cesto.
- Primiešajte kandizované ovocie s hrozienkami a mandľami.
- Cesto preložte do formy.
- Pečte po dobu približne 2 hodín.