Tento recept s marmeládou skvele chutí, pokiaľ ho podávate ku káve či čaju.
Ocenia ho aj vaše deti, pokiaľ ho budete servírovať s teplým mliekom.
Ingrediencie
- 170 g masla (v izbovej teplote)
- 190 g kryštálového cukru (1 šálka)
- 1 celé vajcia
- 1 vaječný žĺtok
- 30 ml melasy
- 30 ml zlatého sirupu
- 1 čajová lyžička sódy
- ½ čajovej lyžičky soli
- 2,5 čajovej lyžičky mletého zázvoru
- 1 čajová lyžička mletej škorice
- ½ lyžičky mletého klinčeka
- 325 g hladkej múky (2 a ¼ šálky)
- malinový džem na plnenie
Postup
- Predhrejte si rúru na 180 °C a pripravte si plech, vyložený papierom na pečenie.
- Maslo a cukor zmiešajte dohromady a šľahajte, kým nebude zmes nadýchaná.
- Pridajte jedno celé vajce a jeden vaječný žĺtok. Pridajte aj zmes melasy.
- Následne preosejte múku a vmiešajte do nej korenie, sódu a soľ.
- Suchú zmes pridajte do mokrej zmesi a poriadne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie poriadne prepojili. Malo by vzniknúť, trochu lepkavé, cesto.
- Hotové cesto, pomocou polievkovej lyžice, pokladajte na plech, a to 3–5 cm od seba.
- Pečte v predhriatej rúre po dobu 11 minút, kým sa okraje nezačnú sfarbovať dozlatista.
- Po upečení nechajte perníkové sušienky vychladnúť na chladiacom rošte.
- Akonáhle sú sušienky studené, namažte každú z nich z jednej strany a spojte vždy dve dohromady.
- Podávajte s obľúbeným nápojom a skladujte vo vzduchotesnej nádobe.
Chcete si vyrobiť domácu šľahačku? Potom sa inšpirujte recenziami ručných šľahačov , ktoré vám jej prípravu veľmi uľahčia.