Babičkin domáci perník s marmeládou

Babičkin domáci perník s marmeládou

Tento recept s marmeládou skvele chutí, pokiaľ ho podávate ku káve či čaju.

Ocenia ho aj vaše deti, pokiaľ ho budete servírovať s teplým mliekom.

Ingrediencie

  • 170 g masla (v izbovej teplote)
  • 190 g kryštálového cukru (1 šálka)
  • 1 celé vajcia
  • 1 vaječný žĺtok
  • 30 ml melasy
  • 30 ml zlatého sirupu
  • 1 čajová lyžička sódy
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 2,5 čajovej lyžičky mletého zázvoru
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • ½ lyžičky mletého klinčeka
  • 325 g hladkej múky (2 a ¼ šálky)
  • malinový džem na plnenie

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180 °C a pripravte si plech, vyložený papierom na pečenie.
  • Maslo a cukor zmiešajte dohromady a šľahajte, kým nebude zmes nadýchaná.
  • Pridajte jedno celé vajce a jeden vaječný žĺtok. Pridajte aj zmes melasy.
  • Následne preosejte múku a vmiešajte do nej korenie, sódu a soľ.
  • Suchú zmes pridajte do mokrej zmesi a poriadne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie poriadne prepojili. Malo by vzniknúť, trochu lepkavé, cesto.
  • Hotové cesto, pomocou polievkovej lyžice, pokladajte na plech, a to 3–5 cm od seba.
  • Pečte v predhriatej rúre po dobu 11 minút, kým sa okraje nezačnú sfarbovať dozlatista.
  • Po upečení nechajte perníkové sušienky vychladnúť na chladiacom rošte.
  • Akonáhle sú sušienky studené, namažte každú z nich z jednej strany a spojte vždy dve dohromady.
  • Podávajte s obľúbeným nápojom a skladujte vo vzduchotesnej nádobe.

Perníkové sušienky plnené marmeládou.
zdroj: theenglishkitchen.co

Chcete si vyrobiť domácu šľahačku? Potom sa inšpirujte recenziami ručných šľahačov , ktoré vám jej prípravu veľmi uľahčia.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.