Drobenkové múčniky na rôzne variácie – tie chýbať nemôžu. Tento recept je veľmi jednoduchý. Z drobenky sa urobí aj samotné cesto. Stačí nakrájať jablká a je to.
Ingrediencie:
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 a ½ hrnčeka masla
- 1 balíček prášku do pečiva
- ⅓ hrnčeka cukru
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 1 veľké vajcia
- 5 jabĺk
- 1 a ⅓ hrnčeka jablčnej výživy
- 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- ½ lyžičky škorice
- ½ hrnčeka trstinového cukru
Postup:
- Múky si zmiešajte s bielym i trstinovým cukrom, práškom do pečiva a maslom. Vytvorte posýpku.
- Polovicu mrveničky si dajte bokom a druhú polovicu zmiešajte s vajcom.
- Jablká si olúpte a nakrájajte na malé kocky. Zmiešajte ich spolu s výživou, škoricou, citrónovou šťavu aj kôrou.
- Cesto nalejte do vymasteného vysypaného plechu (asi 25×30 cm veľkého).
- Navrch dajte jablčnú zmes a na ňu rozdrobte posýpku.
- Pečte pri 180 °C asi 30 minút.