Tradičný recept našich predkov. Využite lokálne a ľahko dostupné ovocie a pripravte si „tekutý štrúdľu“ na celú zimu.
Ingrediencie
- 0,5 kg jabĺk
- 0,5 kg hrušiek
- 1 citrón
- 400 g kryštálového cukru
- 1 lyžička škorice
- 10 klinčekov
- 5 hviezdičiek badiánu
- 2 dcl rumu
- 1 lyžica hrozienok
Postup
- Citrón zbavte kôry.
- Jablká a hrušky umyte a vykrájajte im jadrovníky.
- Ovocie nakrájajte na malé kúsky.
- Rúru rozohrejte na 180 °.
- Ovocie rozložte na plech, zasypte korením, podlejte rumom a premiešajte.
- Pečte 30 minút, občas premiešajte.
- Po upečení zmes rozdeľte do čistých uzatvárateľných pohárov, nechajte vychladnúť a uchovávajte v chladničke.
- Na jednu porciu z pohárov odoberte do hrnčeka 2-3 lyžičky zmesi a zalejte horúcou vodou.