Babičkina bublanina s ovocím a posýpkou

Babičkina bublanina s ovocím a posýpkou

Tie najlepšie buchty sú predsa od našich babičiek. Prinášame vám ich recept na najlepšiu bublaninu s posýpkou.

Ingrediencie

  • 400g polohrubej múky
  • 150g cukru kryštál
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 vajcia
  • 100ml oleja alebo 100g masla
  • 300ml mlieka
  • Ovocie podľa chuti – čerešne, jahody, čučoriedky,..

Ingrediencie na posýpku

  • 50g polohrubej múky
  • 40g zmäknutého masla
  • 20g cukru

Postup

  • V miske zmiešajte múku s cukrom a práškom do pečiva.
  • Potom v inej mise zmiešajte vajcia s olejom, mliekom a pomaly pridávajte do zmesi so suchými ingredienciami.
  • Vzniknuté cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie a navrch položte ovocie po celom povrchu.
  • Drobenku získate zmiešaním všetkých ingrediencií tak, že ich rukou zapracujete a získate hrudkovitú zmes.
  • Drobenkou posypte povrch múčnika a dajte piecť na 180 ° C po dobu 30-35 minút.
Malinová buchta s chrumkavou posýpkou.
Zdroj: whatmollymade.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.