Klasická babičkina cibuľová polievka je hutnejším variantom cibuľovej polievky, kedy k základu pridávame koreňovú zeleninu a sušené huby. Je to ideálna polievka na zimné zahriatie
Ingrediencie
- 200 g hovädzie predné
- 2,3 l hovädzí vývar
- 200 g zemiakov
- 200 g koreňovej zeleniny
- 10 g sušených húb
- 2 strúčiky cesnaku
- 350 g cibule
- 3 vajcia
- 1 krajec chleba
- soľ, mletá rasca, polievkové korenie, čerstvá petržlenová vňať
Postup
- Hovädzie mäso nakrájajte na kocky a dajte variť s hovädzím vývarom.
- Akonáhle je mäso uvarené, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu.
- Tiež pridajte predtým krátko namočené sušené huby a pretlačený cesnak. Uvarte do mäkka.
- Zatiaľ si očistite a nakrájajte cibuľu na kolieska. Vložte spolu s mletou rascou do polievky a varte 10 minút.
- Potom do polievky zašľahajte vajcia, pridajte polievkové korenie, prípadne dosoľte.
- Chleba nakrájaný na kocky opečiete na panvici.
- Na záver do polievky pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
- Hotová sa servíruje s kockami opečeného chleba.
Ako vidíte, polievky sa dajú kombinovať s množstvom ingrediencií. Znesú dokonca aj nie vždy obľúbenú brokolicu. Pre takéto recepty navštívte náš ďalší článok apochutnajte si na krémovej brokolicovej polievke .