Babičkina sviečková na smotane

Babičkina sviečková na smotane

Uvarte si tradičnú sviečkovú ako od babičky. Vráťte sa do detských rokov a zaspomínajte na tento báječný nedeľný obed.

Ingrediencie

  • 1kg hovädzie sviečkové
  • 80g slaniny nakrájanej na dlhé prúžky
  • 1 hrnček hovädzieho vývaru
  • 1 lyžička soli
  • 1 polievková lyžica octu
  • 2 strúčiky cesnaku, drvené
  • 1 veľká mrkva
  • 1ks menšieho zeleru
  • 1 stredný koreň petržlenu
  • 1 veľká cibuľa
  • 100g rozpusteného masla
  • 10 guličiek celého korenia
  • 8 guličiek nového korenia
  • 2 bobkové listy
  • Šťava z 1 citróna
  • 1 téglik smotany

Postup

  • Začnite deň vopred kvôli naloženiu mäsa.
  • Mäso očistite, prepichajte na dierky, do ktorých napcháte slaninové prúžky a osoľte.
  • Cibuľu nakrájajte, koreňovú zeleninu očistite a nastrúhajte na hrubej vzorke.
  • Do hrnca alebo pekáča vložte mäso, obaľte ho nastrúhanou zeleninou, pridajte korenie, cesnak, citrónovú šťavu, ocot a dajte cez noc do chladničky.
  • Druhý deň rozpustite maslo, ktoré do hrnca nalejete. Zalejte vývarom a dajte dusiť do rúry na 180 ° C aspoň na dve hodiny.
  • Vždy po pol hodine mäso v hrnci obráťte.
  • Po vybratí z rúry mäso vyberte spoločne so všetkým korením.
  • Zeleninu rozmixujte, prilejte smotanu a priveďte do varu.
  • Omáčku môžete ešte dochutiť cukrom, citrónom, horčicou alebo čímkoľvek, čo máte radi.
  • Podávajte s nakrájaným mäsom, knedľou a brusnicami.
sviečková omáčka s hovädzím mäsom
Zdroj: czechspecials.cz

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.