Babičkine kremeše s čokoládovou polevou

Babičkine kremeše s čokoládovou polevou

Čo by mohlo byť lepšie ako tento krehký, krémový, chrumkavý a mäkký dezert, ktorý sa vám doslova rozpadne pod rukami. Je taký krehký, že ho v niektorých cukrárňach podávajú ako s vidličkou tak s nožom, aby ho bolo možné vôbec zjesť.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 300 g lístkového cesta

Na krém

  • 500 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • Lyžica vanilkového extraktu
  • 4 žĺtky
  • 35 g kukuričného škrobu
  • 50 g masla

Na ozdobu

  1. 100 g práškového cukru
  2. Lyžica mlieka
  3. 20 g čokolády

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na na 200 stupňov
  2. Cesto rozvaľkáme na tri rovnako veľké obdĺžniky
  3. Tie položíme na plech vyložený papierom na pečenie a celé ich poprepichujeme vidličkou
  4. Vložíme do rúry a pečieme asi 10-15 minút, kým pláty cesta nie sú zlatisto hnedé
  5. Vyberieme e z rúry a necháme vychladnúť
  6. Vo veľkom hrnci na strednom teplotu si zahrejeme mlieko, a polovicu cukru spoločne s vanilkou
  7. V samostatnej miske prešľahajte zvyšok cukru, žĺtky a kukuričný škrob
  8. Pripravíme si po ruke misku so sitkom, kam budeme nalievať hotový krém
  9. Akonáhle je mliečna zmes tesne pred varom, vlejeme do nej trochu do žĺtkov a rýchlo šľaháme
  10. Žĺtky treba zahriať, ale len tak akurát, aby sa nezačali variť
  11. Pomaly pokračujeme v prilievaní mlieka a šľaháme, kým nepridáme asi dve tretiny mliečnej zmesi
  12. Teraz všetko nalejeme späť do hrnca a za stáleho šľahania varíme na miernu teplotu
  13. Po pár minútach zmes začne hustnúť do konzistencie pudingu
  14. Hrniec zložíme z platne a scedíme ho cez sitko do pripravenej misky
  15. Necháme ju pár minút vychladnúť a potom zašľaháme maslo
  16. Cez misku položíme kúsok potravinárskej fólie a necháme zmes v miske vychladiť v chladničke aspoň hodinu, kým nebude pevná a hustá
  17. V malej miske si v mikrovlnnej rúre rozpustíme čokoládu
  18. Mlieko a práškový cukor si prešľaháme, kým nevznikne hustá poleva a pridáme čokoládu
  19. Na prvý upečený plát cesta natrieme polovicou krému
  20. Navrch dáme ďalšiu vrstvu cesta a zvyšok krému
  21. Navrch položíme posledný plát cesta
  22. Čokoládovú polevu dáme do zdobiaceho cukrárskeho vrecúška a ozdobíme jej vrchný plát cesta
  23. Hotový kremeš s čokoládou umiestnime na hodinu do chladničky a potom podávame

Na krájanie je najlepšie použiť super ostrý vrúbkovaný nôž namočený v horúcej vode a potom jemným pilovaním sa prerezávať cez vrstvy dezertu.

Tradičné pudingové rezy z lístkového cesta s čokoládovou polevou.
Zdroj: realfood.tesco.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.