Babičkine kysnuté lievance

Babičkine kysnuté lievance

Nie je nič lepšie ako domáca babičkina kuchyňa. Každý z nás si určite vybaví dobroty, ktoré nám babička ako deťom varila. Tento recept vás prenesie späť do detských rokov.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 230 g hladkej múky
  2. 240 ml teplého mlieka
  3. 4 g droždia
  4. lyžice cukru
  5. veľké vajcia
  6. Štipka soli
  7. 5 lyžíc oleja

Na omáčku

  1. 350 g lesného ovocia
  2. lyžice javorového sirupu alebo medu
  3. lyžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Na 10 minút zapneme rúru na najnižšiu teplotu, potom ju vypneme
  2. Do veľkej misy zapracujeme droždie s cukrom a teplým mliekom
  3. Zmes spracovávame asi 30 sekúnd
  4. Do drožďovej zmesi vlejte rozšľahané vajcia s múkou a štipkou soli
  5. Miešame ďalšie 2 – 3 minúty
  6. Zmes prikryjeme utierkou a misu vložíme do teplej rúry
  7. V rúre ju necháme na 50 – 60 minút, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem
  8. V panvici rozohrejeme 1 – 2 lyžice oleja
  9. Cesto po lyžiciach pridávame do panvice
  10. Používame dve lyžice, pretože by sa nám cesto lepilo na ruky
  11. Lívanec smažte z každej strany približne 2 minúty
  12. Na prípravu ovocnej omáčky pridáme všetky prísady do hrnca
  13. Zahrievame ju na strednú teplotu asi 5 minút
  14. Ovocie by malo zmäknúť a pustiť šťavu
  15. Ovocnú omáčku môžeme rozmixovať dohladka tyčovým mixérom, alebo rovno podávať k lievancom

Lyžicu ponorte do hrnčeka s vodou, aby sa na ňu zmes nelepila.

Babičkine nadýchané lievance s hromadou lesného ovocia a arašidovým maslom.
Zdroj: culinarypixel.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.