Bábika na cesnaku a cibuli pečená v rúre

Bábika na cesnaku a cibuli pečená v rúre

Bravčová pečienka na cibuli a cesnaku je jedným z najlepších pokrmov, ktoré kedy budete mať šancu ochutnať!

Čo budeme potrebovať

  • 1,5 kg bravčovej bábiky
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
  • 4 strúčiky cesnaku (nakrájané na tenké plátky)
  • 1,5 lyžičky talianskeho korenia
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky drvených vločiek červenej papriky
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • 4-6 mrkví (ošúpaných a nakrájaných na štvrtky)
  • 2-3 červené zemiaky (ošúpané a nakrájané na štvrtky)
  • 2 lyžice balzamikového octu

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 stupňov.
  • Do bravčovej bábiky urobte 5-6 rezov. Každý rez naplňte nakrájanú cibuľu a cesnakom.
  • Bravčové mäso vložte do pekáča a posypte talianskym korením, soľou, vločkami červenej papriky a čiernym korením.
  • Okolo naaranžujte mrkvu a zemiaky a všetko pokvapkajte balzamikovým octom.
  • Zakryte a pečte asi 1 hodinu. Po upečení nechajte mäso 10 minút odpočívať.
  • Nakrájajte bravčovú pečienku a podávajte ju spolu s pečenou mrkvou a zemiakmi.

Namiesto zemiakov si tiež môžete vo vašej domácej pekárni pripraviť jednoduchý žemľový knedľa ! Ako na to sa dozviete v našom recepte a ako si vybrať tú najlepšiu všestrannú domácu pekáreň sa dozviete v našej detailnej recenzii.

Upečená bravčová bábika s opečenými zemiakmi, mrkvou a kelom.
Zdroj: goodcook.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.