Bábika plnená hruškami a modrým syrom

Bábika plnená hruškami a modrým syrom

Luxusná pečená bábika plnená zmesou hrušiek, modrého syra a šalotky je delikátny pokrm, ktorý je navyše jednoduchší na prípravu, než na prvý pohľad vyzerá. Hrušky a modrý syr vytvára obľúbenú kombináciu chutí, čo bábike dodáva na dokonalosti. Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • 700 g bravčovej bábiky
  • 2 hrušky 2 nakrájané na kocky
  • 2 stredné šalotky nakrájané na plátky
  • 1 lyžica slaného masla
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • 2 a 1/2 šálky bieleho vína
  • 1/2 šálky rozdrobeného modrého syra
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 a 1/2 šálky kuracieho vývaru

Postup

  • Zahrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  • Nakrájajte hrušky na malé štvorčeky o veľkosti 0,5 cm.
  • Šalotku nakrájajte nadrobno.
  • Rozpustite maslo vo veľkej panvici vhodnej do rúry.
  • Pridajte šalotku, 1/4 lyžičky soli a 1/8 lyžičky čierneho korenia.
  • Za častého miešania restujte 2 minúty.
  • Pridajte hrušku a 2 šálky bieleho vína.
  • Nechajte variť, kým sa tekutina neodparí, asi 14 minút.
  • Zatiaľ čo sa hrušky dusia, rozkrojte bravčovú bábiku pozdĺžne uprostred a položte ju na plocho.
  • Mäso roztlčte paličkou a čo najviac ho sploštite.
  • Akonáhle sa hrušky a šalotka rozvarí, navŕšte zmes do stredu bábiky.
  • Na šalotku a hrušky dajte rozdrobený modrý syr.
  • Kuchynský povrázok o veľkosti cca 75 cm nakrájajte na 15 cm kúsky.
  • Potom pritlačte šalotku, hrušky a nivu a stiahnite k sebe bábiku, navrch položte rozmarín a zviažte povrázkom.
  • Najjednoduchšou technikou je zasunúť mäsiarsky povrázok pod bravčové mäso a potom bravčové mäso stiahnuť k sebe a zaviazať.
  • Prebytočný povrázok po uviazaní odstrihnite.
  • Bravčové mäso posypte zvyšnou soľou a korením.
  • Zahrejte olivový olej v rovnakej panvici, v ktorej ste varili hrušky.
  • Akonáhle je panvica rozpálená, pridajte bábiku a opekajte 2-3 minúty, kým nezhnedne.
  • Bábiku na panvici 2-3x otočte, aby sa všetky strany opekli.
  • Do panvice nalejte trošičku kuracieho vývaru.
  • Akonáhle mäso zhnedne, nalejte okolo neho 1 šálku kuracieho vývaru a 1/2 šálky bieleho vína.
  • Potom panvicu priklopte pokrievkou a bábiku vložte do rúry.
  • Pečte 12-14 minút, alebo kým nedosiahne teplomer nebude ukazovať 63 stupňov Celzia.
  • Vyberte bábiku z panvice a položte ju na doštičku.
  • Pred krájaním musí bábika 5 minút odpočívať.
  • Panvicu so šťavou postavte na sporák.
  • Varte na strednom plameni a vareškou zoškrabte zhnedlé kúsky.
  • Nechajte 5 minút redukovať a hustnúť, aby vznikla omáčka.
  • Nakrájajte bábiku a odstráňte mäsiarsky povrázok a rozmarín.
  • Mäso prelejte omáčkou a podávajte.
Nakrájaná pečená bábika plnená zmesou hrušiek, modrého syra a šalotky servírovaná na tanieri s vidličkou.
www.thekittchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.