Výborná bábika s krémovou omáčkou z horčice je skvelou večerou pre celú rodinu. Mäso je neuveriteľne krehké a lahodné a omáčku ho povyšuje o ďalší level vyššie.
Čo budete potrebovať
- 2 bravčové bábiky, každá s hmotnosťou cca 500 g
- 1 lyžička soli alebo podľa chuti
- 1 lyžička korenia alebo podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
Na omáčku:
- 2 lyžice masla
- 3 strúčiky nasekaného cesnaku
- ¼ šálky kuracieho vývaru
- 1 šálka smotany na šľahanie
- 1 lyžička mletej horčice
- 2 lyžice dijonskej horčice
- ½ lyžičky sušeného tymiánu
- 2 lyžičky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- ½ lyžičky soli alebo podľa chuti
- ½ lyžičky korenia alebo podľa chuti
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Bravčové mäso ochuťte 1 lyžičkou soli a korenia rovnomerne po celom obvode.
- Vo veľkej panvici vhodnej do rúry rozohrejte olivový olej a bravčové bábiky opečte zo všetkých strán, asi 2 až 3 minúty z každej strany.
- Preneste panvicu do predhriatej rúry a pečte 18-20 minút, alebo pokiaľ teplomer neukáže vnútornú teplotu 63 °C.
- Bravčové bábiky preložte na doštičku a nechajte 10 minút odpočinúť.
- V rovnakej panvici rozpustite maslo na strednom plameni.
- Pridajte cesnak a restujte 30 sekúnd, kým nebude aromatický.
- Na panvicu pridajte kurací vývar, smotanu, mletú horčicu, dijonskú horčicu, sušený tymián, petržlenovú vňať, soľ a korenie.
- Všetko premiešajte, zoškrabnite opečené kúsky z dna panvice, stiahnite plameň na mierny a varte 8 až 10 minút, kým omáčka trochu nezhustne.
- Bábiku naporciujte a podávajte s horčičnou omáčkou na zemiakovej kaši.
- Podľa potreby ozdobte petržlenovou vňaťou.