Bábika v slanine s medovými zelenými fazuľkami

Bábika v slanine s medovými zelenými fazuľkami

Tak toto je úplná delikatesa! Pečená bravčová bábika obalená v slanine a podávaná so zelenými fazuľkami s medom a opečenými mandľami. Môže byť niečo lepšie?

Čo budete potrebovať

  • ¼ šálky čerešňového džemu
  • 1 lyžička červeného vínneho octu
  • 500 g bravčovej bábiky
  • 10 plátkov slaniny
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 230 g zelených fazuliek, podľa potreby orezaných
  • ¼ šálky kuracieho vývaru
  • 2 lyžice medu
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ šálky nakrájaných mandlí, opečených

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  • Vyložte plech na pečenie alobalom.
  • Na alobal položte mriežku a dajte bokom.
  • V malej miske zmiešajte čerešňový džem a ocot; dajte bokom.
  • Odrežte tuk z bábiky.
  • Položte plátky slaniny vedľa seba na pracovnú plochu tak, aby sa mierne prekrývali.
  • Bábiku položte krížom na slaninu a zrolujte, slaninu omotajte okolo bábiky.
  • Umiestnite bábiku na mriežku na plechu tak, aby švy slaniny boli položené smerom dole.
  • Pečie 20 minút.
  • Vrch bábiky potrite zmesou čerešňového džemu a octu.
  • Pečte ďalších 5 až 10 minút alebo pokiaľ nebude slanina chrumkavá a teplomer s okamžitým odpočtom vložený do stredu bábiky neukáže 63 stupňov Celzia.
  • Vyberte z rúry a nechajte 3 minúty odstáť.
  • Medzitým vo veľkej panvici rozohrejte olej na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte zelené fazuľky.
  • Opekajte a miešajte 3 až 5 minút alebo len do chrumkava.
  • Pridajte vývar, med a soľ.
  • Varte a miešajte ešte asi 3 minúty alebo pokiaľ sa tekutina takmer neodparí.
  • Vmiešajte mandle.
  • Bábiku nakrájajte a podávajte so zelenými fazuľkami.
Bravčová bábika obalená v slanine a podávaná so zelenými fazuľkami s medom a opečenými mandľami na tanieri s vidličkou.
www.eatingwell.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.