Tak toto je úplná delikatesa! Pečená bravčová bábika obalená v slanine a podávaná so zelenými fazuľkami s medom a opečenými mandľami. Môže byť niečo lepšie?
Čo budete potrebovať
- ¼ šálky čerešňového džemu
- 1 lyžička červeného vínneho octu
- 500 g bravčovej bábiky
- 10 plátkov slaniny
- 1 lyžica olivového oleja
- 230 g zelených fazuliek, podľa potreby orezaných
- ¼ šálky kuracieho vývaru
- 2 lyžice medu
- ¼ lyžičky soli
- ¼ šálky nakrájaných mandlí, opečených
Postup
- Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
- Vyložte plech na pečenie alobalom.
- Na alobal položte mriežku a dajte bokom.
- V malej miske zmiešajte čerešňový džem a ocot; dajte bokom.
- Odrežte tuk z bábiky.
- Položte plátky slaniny vedľa seba na pracovnú plochu tak, aby sa mierne prekrývali.
- Bábiku položte krížom na slaninu a zrolujte, slaninu omotajte okolo bábiky.
- Umiestnite bábiku na mriežku na plechu tak, aby švy slaniny boli položené smerom dole.
- Pečie 20 minút.
- Vrch bábiky potrite zmesou čerešňového džemu a octu.
- Pečte ďalších 5 až 10 minút alebo pokiaľ nebude slanina chrumkavá a teplomer s okamžitým odpočtom vložený do stredu bábiky neukáže 63 stupňov Celzia.
- Vyberte z rúry a nechajte 3 minúty odstáť.
- Medzitým vo veľkej panvici rozohrejte olej na stredne vysokom plameni.
- Pridajte zelené fazuľky.
- Opekajte a miešajte 3 až 5 minút alebo len do chrumkava.
- Pridajte vývar, med a soľ.
- Varte a miešajte ešte asi 3 minúty alebo pokiaľ sa tekutina takmer neodparí.
- Vmiešajte mandle.
- Bábiku nakrájajte a podávajte so zelenými fazuľkami.