Bábovka s kefírom a pekanovými orechmi

Bábovka s kefírom a pekanovými orechmi

Táto úžasná voňavá a vláčna kefírová bábovka poteší celú vašu rodinu aj priateľov. Drobenka z masla a pekanových orechov jej dodáva na dokonalosti!

Čo budete potrebovať

Na posýpku:

  • 1/2 šálky trstinového cukru
  • 1/2 šálky nasekaných pekanových orechov
  • 1 lyžička škorice
  • 2 lyžice zmäknutého masla

Na bábovku:

  • 3 šálky celozrnnej múky
  • 1 a 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 šálky cukru
  • 1/2 šálky kokosového oleja
  • 1 a 1/2 lyžičky vanilky
  • 3 vajcia
  • 1 a 1/2 šálky kefíru

Na polevu:

  • 1/4 šálky masla, rozpusteného
  • 1 šálka práškového cukru
  • 1 lyžička vanilky
  • 2 lyžičky kefíru

Postup

  • Pripravte si posýpku.
  • Miešajte maslo a cukor, kým vám nevznikne krémová zmes.
  • Vmiešajte škoricu a nasekané pekanové orechy a miešajte, kým vám nevznikne drobivá zmes.
  • Dajte bokom.
  • Vo veľkej mixovacej mise zmiešajte kokosový olej a cukor.
  • Zašľahajte kefír.
  • Pridajte vanilku a vajcia a po každom pridaní zašľahajte.
  • Pridajte múku, jedlú sódu a prášok do pečiva.
  • Šľahajte, kým sa suché ingrediencie nespoja s vlhkými.
  • Nepremixujte.
  • Do dobre vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku rozotrite 1/2 cesta.
  • Posypte polovicou mrveničky.
  • Navrch rozotrieme zvyšok cesta a uhlaďte ho.
  • Vrch cesta potrite zvyšnou posýpkou.
  • Predhrejte rúru na 160 stupňov Celzia.
  • Bábovku pečte v rúre 45 až 50 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do bábovky nevyjde čisté.
  • Chlaďte na mriežke po dobu 10 minút.
  • Vyberte z formy.
  • Nechajte ďalej chladnúť na mriežke.
  • Pripravte si polevu.
  • Rozpustite maslo a pridajte práškový cukor.
  • Dobre premiešajte vidličkou alebo metličkou, aby ste z cukru odstránili hrudky a dosiahli hladkú konzistenciu.
  • Pridajte vanilku a kefír.
  • Dobre prešľahajte.
  • Konzistencia by mala byť hladká a tekutá.
  • Pokiaľ je poleva príliš hustá, pridajte viac kefíru po 1 lyžičke.
  • Pokiaľ je príliš riedka, pridajte viac práškového cukru.
  • Polevu rozotrite po povrchu ešte teplej bábovky.
  • Nalejte malé množstvo aj na strany bábovky.
  • Podľa potreby ozdobte polovičkami pekanových orechov.
Bábovka z kefíru s orechovou posýpkou a polevou na tanieri.
www.joybileefarm.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.