Milovníci kokosu sa zbláznia do tohto úžasného recepty na kokosovú bábovku s bielou čokoládou! Hutná, ale ľahká a nadýchaná, s množstvom kokosovej chuti! A že čokoláda je najlepšou ingredienciou sa môžete presvedčiť vo ďalších receptoch na čokoládové rezy .
Čo budeme potrebovať
- 360 g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 3/4 lyžičky soli
- 230 g nesoleného masla
- 230 g plnotučného smotanového syra
- 400 g kryštálového cukru
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 3/4 lyžičky kokosového extraktu
- 5 veľkých vajec izbovej teploty
- 115 ml nesladeného kokosového mlieka
- 60 ml kokosového oleja
Na čokoládu
- 230 g nesoleného masla
- 280 g práškového cukru
- 1/4 lyžičky soli
- 50 ml nesladeného kokosového mlieka
- 1/4 lyžičky kokosového extraktu
- 170 g kvalitnej bielej čokolády rozpustenej
- 100 g strúhaného kokosu
Postup
- Predhrejte rúru na 160 °C.
- V strednej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ, kým sa dobre nespoja.
- Šľahajte maslo a smotanový syr pri strednej rýchlosti, pokiaľ nebude zmes hladká a krémová, asi 1 minútu.
- Postupne pridávajte cukor šľahajte asi 3 minúty.
- Vmiešajte vanilkový extrakt a kokosový extrakt.
- Znížte rýchlosť, potom pridajte vajcia.
- Vmiešajte kokosové mlieko a kokosový olej.
- Znížte rýchlosť na nízku a pridajte múku, miešajte, kým sa nespoja.
- Bábovkovú formu vymažte a vysypte.
- Cesto vlejte do pripravenej formy.
- Pečte 55 až 60 minút, kým špáradlo nevyjde čisté.
- Na čokoládu vyšľahajte maslo s cukrom.
- Pridajte soľ, kokosové mlieko a kokosový extrakt a vyšľahajte do hladka.
- Pridajte bielu čokoládu a vyšľahajte do hladka.
- Vychladnutú kokosovú bábovku potrite polevou z bielej čokolády a posypte kokosom.
- Polevu nechajte 20 minút stuhnúť.