Táto nádherná mrkvová bábovka dodáva klasickému receptu nový rozmer: je ideálny pre popoludňajší čaj, narodeniny a veľkonočné pečenie, alebo ako zákusok ku kvalitnej káve z najlepšieho pákového kávovaru Sencor . Prečo pákový? To sa dozviete v našej recenzii.
Čo budeme potrebovať
- 325 g hladkej múky
- ½ lyžičky sódy
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 2 lyžičky mletej škorice
- ½ lyžičky mletého klinčeka
- ¼ lyžičky mletého nového korenia
- 80 g sušeného kokosu
- 100 g kúskov vlašských orechov (nasekaných)
- 280 ml slnečnicového oleja
- 300 g svetlo hnedého cukru
- 4 veľké vajcia
- 300 g mrkvy (ošúpané a nastrúhané)
Na medovú polevu
- 60 g práškového cukru
- 120 g plnotučného smotanového syra
- 1 lyžica medu
- Šťava 1 citrón
Postup
- Rúru rozohrejte na 180 °C. Formu vymažte maslom.
- Do veľkej misy preosejte múku, sódu, prášok do pečiva, škoricu, klinčeky a nové korenie.
- Vmiešajte kokos a vlašské orechy.
- Do ďalšej veľkej misy dajte olej a cukor a šľahajte do bledej a hustej hmoty.
- Pridajte vajcia, a potom pridajte všetku nastrúhanú mrkvu.
- Vmiešame múčnu zmes, cesto nalejeme do vymastenej formy a pečieme 45 minút, alebo kým špajle zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
- Nechajte 15 minút vychladnúť vo forme, potom koláč vyklopte na mriežku, aby úplne vychladol.
- Na polevu, preosejte práškový cukor do strednej misy a pridajte smotanový syr, med a citrónovú šťavu.
- Šľahajte, kým nebude hladká a tekutá, a pokiaľ je poleva príliš hustá, pridajte ešte trochu citrónovej šťavy.
- Polevu z medu prelejte cez mrkvovú bábovku.