Bábovka s mrkvou a medom

Bábovka s mrkvou a medom

Táto nádherná mrkvová bábovka dodáva klasickému receptu nový rozmer: je ideálny pre popoludňajší čaj, narodeniny a veľkonočné pečenie, alebo ako zákusok ku kvalitnej káve z najlepšieho pákového kávovaru Sencor . Prečo pákový? To sa dozviete v našej recenzii.

Čo budeme potrebovať

  • 325 g hladkej múky
  • ½ lyžičky sódy
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • ½ lyžičky mletého klinčeka
  • ¼ lyžičky mletého nového korenia
  • 80 g sušeného kokosu
  • 100 g kúskov vlašských orechov (nasekaných)
  • 280 ml slnečnicového oleja
  • 300 g svetlo hnedého cukru
  • 4 veľké vajcia
  • 300 g mrkvy (ošúpané a nastrúhané)

Na medovú polevu

  • 60 g práškového cukru
  • 120 g plnotučného smotanového syra
  • 1 lyžica medu
  • Šťava 1 citrón

Postup

  • Rúru rozohrejte na 180 °C. Formu vymažte maslom.
  • Do veľkej misy preosejte múku, sódu, prášok do pečiva, škoricu, klinčeky a nové korenie.
  • Vmiešajte kokos a vlašské orechy.
  • Do ďalšej veľkej misy dajte olej a cukor a šľahajte do bledej a hustej hmoty.
  • Pridajte vajcia, a potom pridajte všetku nastrúhanú mrkvu.
  • Vmiešame múčnu zmes, cesto nalejeme do vymastenej formy a pečieme 45 minút, alebo kým špajle zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
  • Nechajte 15 minút vychladnúť vo forme, potom koláč vyklopte na mriežku, aby úplne vychladol.
  • Na polevu, preosejte práškový cukor do strednej misy a pridajte smotanový syr, med a citrónovú šťavu.
  • Šľahajte, kým nebude hladká a tekutá, a pokiaľ je poleva príliš hustá, pridajte ešte trochu citrónovej šťavy.
  • Polevu z medu prelejte cez mrkvovú bábovku.
Krásna bábovka s posypom o orechov a polevou z medu.
Zdroj: frostingandfettuccine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.