Bábovka s orechmi a jablkami

Bábovka s orechmi a jablkami

Krehká, vláčna a plná jabĺk, tento recept na jablčnú bábovku s orechmi sa stane vašim novým obľúbeným jesenným dezertom. Ak si tento rok na jeseň budete chcieť pripraviť niečo dobré, tak je to práve táto bábovka alebo lahodný závin z jabĺk .

Čo budeme potrebovať

  • 430 g hnedého cukru
  • 200 ml slnečnicového oleja
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžica vanilky
  • 360 g múky
  • 3 lyžičky škorice
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 2 lyžičky muškátového orieška
  • 1 lyžička soli
  • 450 g nakrájaných a olúpaných jabĺk
  • 60 g nasekaných vlašských alebo pekanových orechov

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov a vymažte si formu na bábovku.
  • Vo veľkej mise zmiešajte hnedý cukor a olej.
  • Vmiešajte vajcia a vanilku.
  • Pridajte múku, škoricu, jedlú sódu, muškátový oriešok a soľ.
  • Vmiešajte jablká a orechy. Cesto bude veľmi husté, ako cesto na sušienky.
  • Nalejte do pripravenej formy.
  • Pečte jednu hodinu, alebo kým sa zapichnuté špáradlo nevytiahne čisté.
  • Nechajte vychladnúť asi 20 minút na panvici a potom vyklopte na mriežku.
Tanieriky s kúskami nakrájanej jablčnej bábovky s orechmi.
Zdroj: news.fitnyc.edu

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.