Bábovka s vaječným likérom a glazúrou

Bábovka s vaječným likérom a glazúrou

Tento recept získa extra chuť vďaka pridaniu vaječného koňaku, škorice a muškátového orieška. Je to perfektná dobrota, ktorú môžete podávať na sviatočnú večeru alebo priniesť na večierok. Alebo pripravte tieto slávnostné mini bábovky , ktoré sa hodia na každú oslavu.

Čo budeme potrebovať

Na bábovku

  • 350 g hladkej múky
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička mletého muškátového orieška
  • 450 g kryštálového cukru
  • 230 g masla izbovej teploty
  • 250 g vajec
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžice tmavého rumu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 šálka plnotučného vaječného koňaku

Na glazúru

  • 175 g práškového cukru
  • 1 lyžička rumového extraktu
  • 3 lyžice vaječného koňaku

Postup

  • Vymažte si formu na bábovku.
  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Vajcia rozklepnite do samostatnej misky.
  • Múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a muškátový oriešok dajte dohromady do inej misy a premiešajte metličkou.
  • Cukor a maslo vyšľahajte, kým nebude zmes nadýchaná, asi 3–4 minúty.
  • Pridávajte vajcia jedno po druhom, pokiaľ sa každé vajce dobre nezapracuje.
  • Pridajte rum a vanilku a miešajte, kým sa dobre nespoja.
  • V miske ušľahajte vaječný koňak a citrónovú šťavu.
  • Pridajte jednu tretinu suchých prísad a miešajte pri nízkej rýchlosti, kým sa dobre nespoja, ale nepremiešajte.
  • Pridajte polovicu vaječného koňaku.
  • Pridajte polovicu zvyšných suchých prísad a potom zvyšok vaječného koňaku.
  • Pridajte zvyšné suché ingrediencie a miešajte, kým sa nespoja.
  • Cesto nalejte do pripravenej panvice. Pečte 45–50 minút, kým špajľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá. Torta sa tiež začne odťahovať od stien formy.
  • Vyberte formu z rúry a nechajte 15 minút chladiť, potom bábovku z formy vyberte.
  • Na glazúru si zmiešajte práškový cukor, rumový extrakt a 2 lyžice vaječného koňaku. Miešajte, kým nie je poleva hladká, potom s ňou vychladnutú bábovku polejte.
Bábovka preliata polevou z rumu, likéru a cukru.
Zdroj: aprettylifeinthesuburbs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.