Bábovka s vaječníkom. Pridajte klasickému receptu novú vrstvu chuti a arómu

Recept na bábovku s vaječným likérom mení všetko, čo ste doteraz ochutnali!

Kvapôčka alkoholu dokáže cesto ozvláštniť úplne dokonalým spôsobom.

Aký vaječný koňak sa bude najlepšie hodiť? Prečítajte si záver článku!

Aký je ten najlepší vaječný likér na pečenie?

Existuje množstvo druhov vaječných likérov, ktoré by sa mohli použiť pri pečení sladkých dobrôt.

Jedným z najznámejších a obľúbených je „Advocaat“. Advocaat je likér vyrábaný v Holandsku a je vyrobený zo žĺtkov, cukru, mlieka a brandy. Je hustý, krémový a má bohatú, sladkú chuť.

Druhým veľmi populárnym typom vaječného likéru je tradičný americký tzv. „Eggnog“. Zaklad Eggnogu tvoria žĺtky, mlieko, smotana, cukor a koňak alebo rumu. Má bohatú a korenenú chuť vďaka pridaniu škorice, muškátového orieška a vanilky.

Oba tieto vaječné likéry sú skvelou voľbou na prípravu tort, koláčov. báboviek alebo cukroví. Ak hľadáte iné druhy, vždy hľadajte tie, ktoré obsahujú žĺtky, cukor, smotanu alebo mlieko. To sú základné ingrediencie typické pre vaječniak.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.