Bábovka so šľahačkou a maslovým krémom

Bábovka so šľahačkou a maslovým krémom

Pokiaľ máte radi bábovky ako my, budete si chcieť tento recept na šľahačkovú bábovku uložiť! Je vláčna, lahodná a uspokojivo hutná bez toho, aby bola ťažká. Či už ju doplníte polevou, lesným ovocím a smotanou, vanilkovou zmrzlinou alebo vôbec ničím, zaručene si pochutnáte, rovnako ako na ďalších bábovkových receptoch, ako od babičky .

Čo budeme potrebovať

  • 340 g masla
  • 600 g cukru
  • 5 veľkých vajec,
  • 340 g hladkej múky
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • 230 ml hustej smotany na šľahanie
  • 1 polievková lyžica vanilkového extraktu

Na polevu

  • 115 g masla
  • 345 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilky
  • 2 lyžice plnotučného mlieka
  • ¼ lyžičky soli

Postup

  • Formu na bábovku vymažte tukom a vysypte múkou. Predhrejte rúru na 160 stupňov.
  • V samostatnej miske prešľahajte múku, soľ a prášok do pečiva.
  • Maslo, postupne pridávajte cukor a mixujte 3 až 7 minút.
  • Pridávajte vajcia jedno po druhom.
  • Pridajte vanilkový extrakt do smotany na šľahanie.
  • Striedavo pridávajte do masla múčnu zmes so smotanou na šľahanie.
  • Pečte pri 160 stupňoch po dobu 1 hodiny, alebo kým nevyjde špáradlo čisté alebo len s pár omrvinkami.
  • Pred vyklopením na nechajte asi 10 minút vychladnúť vo forme.
  • Na maslový krém si mierne zmäknuté maslo utrite do hladka. Vmiešajte vanilku.
  • Pridajte polovicu práškového cukru a väčšinu mlieka.
  • Šľahajte, kým sa práškový cukor nezapracuje.
  • Pridajte zvyšný práškový cukor a mlieko a miešajte ďalšie 3 až 4 minúty.
  • Pokiaľ je maslový krém príliš riedky, pridajte viac cukru. Pokiaľ je konzistencia príliš hustá, pridajte ešte trochu mlieka.
  • Maselný krémom potrite bábovku zo šľahačky alebo ho podávajte vedľa ukrojeného kúsku bábovky.
Bábovka ozdobená maslovým krémom a čerstvým lesným ovocím.
Zdroj: twopeasandtheirpod.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.