Aj túto bábovku je možné pripraviť v obľúbenej mramorovej verzii s kakaom. Množstvo kakaa môžete prispôsobiť podľa vašich chuťových preferencií.
Ingrediencie:
- 3-4 vajcia
- 1 šálka bieleho jogurtu
- 2 šálky cukru
- 3 šálky hladkej múky
- 1 šálka masla
- 3 PL práškového kakaa
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180 ° C a bábovkovú formu vymažte olejom a vysypte múkou.
- Do misky vložte jogurt, cukor, vajcia, rozpustené maslo a vanilkový extrakt.
- Za pomoci šľahača vyšľahajte dohladka.
- V inej miske si zmiešajte preosiatu múku, soľ a prášok do pečiva.
- Následne z oboch zmesí vytvorte jednoliate cesto.
- Potom približne jednu tretinu cesta odlejte do zvláštnej misky a pridajte do tohto cesta kakaový prášok.
- Dôkladne premiešajte.
- Následne nalejte časť svetlého cesta do formy, potom prelejte kakaovým cestom a nakoniec opäť nalejte svetlé cesto.
- Formu vložte do rúry a pečte približne po dobu 45 minút.
Skvelým pomocníkom nielen na prípravu jogurtovej bábovky je ručný šľahač. Pokiaľ neviete, ako si elektrický šľahač s mixérom vybrať , navštívte náš veľký porovnávací test.