Bábovka z kefíru s kokosom a citrónovým tvarohom

Bábovka z kefíru s kokosom a citrónovým tvarohom

Táto bábovka je ľahká a hutná zároveň. Je vláčna, jemne ochutená pomarančom, medom, vanilkou a kokosom. Trochu citrónového tvarohu jej navyše dodáva nezabudnuteľnú, lahodne krémovú a osviežujúcu chuť.

Čo budete potrebovať

  • 3 vajcia
  • 1 žĺtok
  • 200 g cukru
  • 1 lyžička jemne nastrúhanej pomarančovej kôry zmiešaný s 1 lyžičkou medu a 1 lyžičkou vanilkového extraktu
  • 120 ml rastlinného oleja
  • 230 g hladkej múky
  • 20 g kukuričného škrobu
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 150 g kefíru
  • niekoľko lyžíc strúhaného kokosu
  • 3 lyžice citrónového tvarohu viď nižšie

Na citrónový tvaroh:

  • 1 citrón (bio)
  • 175 g cukru
  • 65 g masla
  • 2 vajcia

Postup

  • Najprv si pripravte citrónový tvaroh.
  • Nastrúhajte kôru z vopred umytého a osušeného citróna a potom z neho vytlačte a prefiltrujte šťavu.
  • Kôru, šťavu, cukor, ľahko rozšľahané vajcia a nakrájané maslo dajte do žiaruvzdornej misy a dajte nad trochu väčší kastról s vriacou vodou.
  • Zmes za stáleho miešania zahrievajte, kým sa všetky ingrediencie nerozpustia a zmes nebude homogénna.
  • Pokračujte vo varení po dobu 20-25 minút, miešajte (nenechajte zmes variť), kým tvaroh nebude dostatočne hustý, aby pokryl zadnú stranu lyžice.
  • Zmes teraz preceďte cez jemné sito, aby ste sa zbavili kôry a nalejte do malého pohára.
  • Akonáhle tvaroh úplne vychladne, pohár uzavrite a dajte do chladničky.
  • Vajcia, žĺtok, cukor a zmes pomarančovej kôry s medom a vanilkou dajte do mixovacej nádoby a elektrickým šľahačom vyšľahajte do bledej a nadýchanej hmoty.
  • Znížte rýchlosť a pomaly prilievajte rastlinný olej.
  • Do misy preosejte múku, kukuričný škrob a prášok do pečiva a premiešajte.
  • Suché ingrediencie pridajte do cesta a miešajte na najnižšiu rýchlosť.
  • Na záver vmiešajte kefír.
  • Formu na bábovku dobre vymažte tukom a vysypte múkou.
  • Nalejte 1/3 cesta do pripravenej formy.
  • Povrch posypte strúhaným kokosom podľa chuti.
  • Polovicu citrónového tvarohu naložte lyžičkou na kokos a vytvorte malé bodky vo vzdialenosti 2 alebo 3 cm od seba.
  • Zakryte ďalšou tretinou cesta a opäť posypte kokosom a ozdobte citrónovým tvarohom.
  • Prilejte zvyšné cesto a posypte kokosom.
  • Bábovku pečte v rúre vyhriatej na 180 ° C asi 40-45 minút.
  • Bábovku vyberte z rúry a aj s formo ju dajte do mrazničky.
  • Nechajte bábovku v mrazničke 45-60 minút.
  • Potom ju vyberte, nechajte 1/2 hodiny odležať vo forme a nakoniec vyberte z formy.
  • Podávajte posypané práškovým cukrom.
Bábovka s kefírom, kokosom a citrónovým tvarohom na tanieri, posypaná práškovým cukrom.
www.dajana-bakerscorner.blogspot.com

Inšpirujte sa aj našimi najlepšími receptami na orechové bábovky k popoludňajšej káve. Sú vynikajúce!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.