Tento vláčny a sladký recept na kokosovú bábovku je ľahko vyrobiteľný múčnik z jedného hrnčeka a je plný lahodnej tropickej chuti. Každé sústo tohto ľahkého a lahodného múčnika prekypuje bohatou chuťou strúhaného kokosu a kokosového cukru!
Čo budeme potrebovať
- ½ šálky slaného masla (zmäkčeného)
- ¾ šálky bieleho kryštálového cukru
- ¾ šálky kokosového cukru
- 4 veľké vajcia
- 1 ½ lyžičky vanilkového extraktu
- ½ šálky kyslej smotany
- ¼ šálky plnotučného mlieka
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 3 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček strúhaného kokosu
Na polevu:
- 1 hrnček práškového cukru
- 2 lyžice nesladeného kokosového mlieka
- ½ lyžičky kokosového extraktu
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C a vymažte bábovkovú formu maslom a múkou.
- Vo veľkej mise zmiešajte smotanu, maslo a cukor, kým nevznikne mokrá, drobivá zmes.
- Pridajte vajcia, vanilku, kyslú smotanu a mlieko a znovu premiešajte, kým nebude hladká.
- Pridajte jedlú sódu, prášok do pečiva, múku a strúhaný kokos a vmiešajte suché ingrediencie do mokrých surovín.
- Nalejte cesto do formy a pečte 45 minút, alebo kým špáradlo nevyjde čisté.
- Pred vybratím nechajte koláč asi 10 minút vychladnúť.
- Na polevu vyšľaháme kokosové mlieko, kokosový extrakt a cukrársky cukor do hladka.
- Vyberte kokosovú bábovku z formy, posypte opečeným kokosom.
Ako si najlepšie pripravíte nadýchané kosové cesto? Tak že ho vyšľahátevýkonným ručným šľahačom , u ktorého môžete regulovať rýchlosť. Tie najlepšie prešli našou recenziou, tak si vyberte!