Bábovka z kokosu a hrnčeka

Bábovka z kokosu a hrnčeka

Tento vláčny a sladký recept na kokosovú bábovku je ľahko vyrobiteľný múčnik z jedného hrnčeka a je plný lahodnej tropickej chuti. Každé sústo tohto ľahkého a lahodného múčnika prekypuje bohatou chuťou strúhaného kokosu a kokosového cukru!

Čo budeme potrebovať

  • ½ šálky slaného masla (zmäkčeného)
  • ¾ šálky bieleho kryštálového cukru
  • ¾ šálky kokosového cukru
  • 4 veľké vajcia
  • 1 ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • ½ šálky kyslej smotany
  • ¼ šálky plnotučného mlieka
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček strúhaného kokosu

Na polevu:

  • 1 hrnček práškového cukru
  • 2 lyžice nesladeného kokosového mlieka
  • ½ lyžičky kokosového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C a vymažte bábovkovú formu maslom a múkou.
  • Vo veľkej mise zmiešajte smotanu, maslo a cukor, kým nevznikne mokrá, drobivá zmes.
  • Pridajte vajcia, vanilku, kyslú smotanu a mlieko a znovu premiešajte, kým nebude hladká.
  • Pridajte jedlú sódu, prášok do pečiva, múku a strúhaný kokos a vmiešajte suché ingrediencie do mokrých surovín.
  • Nalejte cesto do formy a pečte 45 minút, alebo kým špáradlo nevyjde čisté.
  • Pred vybratím nechajte koláč asi 10 minút vychladnúť.
  • Na polevu vyšľaháme kokosové mlieko, kokosový extrakt a cukrársky cukor do hladka.
  • Vyberte kokosovú bábovku z formy, posypte opečeným kokosom.

Ako si najlepšie pripravíte nadýchané kosové cesto? Tak že ho vyšľahátevýkonným ručným šľahačom , u ktorého môžete regulovať rýchlosť. Tie najlepšie prešli našou recenziou, tak si vyberte!

Nadýchané cesto pokryté kokosovými hoblinkami.
Zdroj: freshaprilflours.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.