Bábovka z mrkvy a orechov

Bábovka z mrkvy a orechov

Najlepší recept na mrkvovú bábovku s orechmi, ktorá vám vykúzli úsmev na tvári zakaždým, keď ju ochutnáte. Cesto je vláčne a ozvláštnené chrumkavými orieškami. Rovnako vám bude chutiť aj mrkvové pečivo , vhodné aj pre diabetikov.

Čo budeme potrebovať

  • 240 g hladkej múky
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletej škorice
  • ½ šálky hrozienok
  • ½ šálky vlašských orechov (nasekaných)
  • 4 veľké vajcia
  • ¾ šálky oleja
  • 200 g hnedého cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 5 stredných mrkví (jemne nastrúhaných)

Postup

  • Predhrejte rúru na 160˚C. Vymažte formu na bábovku.
  • Vo veľkej mise prešľahajte múku, jedlú sódu, prášok do pečiva, soľ, škoricu, hrozienka a vlašské orechy.
  • V inej mise prešľahajte vajcia, olivový olej, cukor, vanilku a mrkvu do hladka.
  • Nalejte mokrú zmes do suchej múčnej zmesi a zmiešajte dohromady, kým sa nespoja.
  • Cesto nalejte do pripravenej formy a pečte 60–65 minút, kým špáradlo zapichnuté do stredu torty nevyjde čisté.
  • Mrkvový koláč nechajte 10–15 minút vychladnúť vo forme.
Nadýchaný múčnik z mrkvy ozdobený orechmi a mrkvou.
Zdroj: thestatenislandfamily.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.