Bábovka zo šľahačky a citróna

Bábovka zo šľahačky a citróna

Tento úžasne vláčny, mäkký a sladký recept na šľahačkovú bábovku s citrónom si nemôžete inak ako zamilovať. Tak ako si zamilujete delikátne koláče s citrónom .

Čo budeme potrebovať

  • 340 g masla
  • 600 g cukru
  • 5 veľkých vajec
  • 340 g hladkej múky
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • Kôra z 2 citrónov (cca 2 polievkové lyžice)
  • 2 ½ lyžičky citrónového extraktu
  • 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 250 ml hustej smotany na šľahanie

Na polevu

  • 200 g práškového cukru (presiateho)
  • 2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • Mlieko

Postup

  • Formu na bábovku vymažte a vysypte.
  • Predhrejte rúru na 160 stupňov.
  • V samostatnej miske šľahajte múku, soľ a prášok do pečiva po dobu 30 sekúnd, aby sa všetko spojilo.
  • Maslo utrite s cukrom a miešajte 3 až 5 minút.
  • Pridávajte vajcia jedno po druhom.
  • Do misky pridajte smotanu na šľahanie, citrónovú šťavu, citrónový extrakt a citrónovú kôru.
  • Striedavo pridávajte múčnu zmes so zmesou smotany na šľahanie do maslovej zmesi.
  • Nalejte cesto do pripravenej formy.
  • Pečte pri 160 stupňoch po dobu 60-65 minút, alebo kým špáradlo nevyjde čisté.
  • Pred vyklopením na servírovací tanier nechajte asi 10 minút vychladnúť vo forme.
  • Na polevu si v miske zmiešajte cukor a citrónovú šťavu a miešajte, kým nebude hladká.
  • Pokvapkajte vychladnutú šľahačkovú bábovku.
Slávnostná tabuľa s nadýchanou bábovkou poliatou bielou polevou.
Zdroj: southernliving.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.