Tento úžasne vláčny, mäkký a sladký recept na šľahačkovú bábovku s citrónom si nemôžete inak ako zamilovať. Tak ako si zamilujete delikátne koláče s citrónom .
Čo budeme potrebovať
- 340 g masla
- 600 g cukru
- 5 veľkých vajec
- 340 g hladkej múky
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- Kôra z 2 citrónov (cca 2 polievkové lyžice)
- 2 ½ lyžičky citrónového extraktu
- 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 250 ml hustej smotany na šľahanie
Na polevu
- 200 g práškového cukru (presiateho)
- 2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
- Mlieko
Postup
- Formu na bábovku vymažte a vysypte.
- Predhrejte rúru na 160 stupňov.
- V samostatnej miske šľahajte múku, soľ a prášok do pečiva po dobu 30 sekúnd, aby sa všetko spojilo.
- Maslo utrite s cukrom a miešajte 3 až 5 minút.
- Pridávajte vajcia jedno po druhom.
- Do misky pridajte smotanu na šľahanie, citrónovú šťavu, citrónový extrakt a citrónovú kôru.
- Striedavo pridávajte múčnu zmes so zmesou smotany na šľahanie do maslovej zmesi.
- Nalejte cesto do pripravenej formy.
- Pečte pri 160 stupňoch po dobu 60-65 minút, alebo kým špáradlo nevyjde čisté.
- Pred vyklopením na servírovací tanier nechajte asi 10 minút vychladnúť vo forme.
- Na polevu si v miske zmiešajte cukor a citrónovú šťavu a miešajte, kým nebude hladká.
- Pokvapkajte vychladnutú šľahačkovú bábovku.