Prečo si zo zemiakov nepripraviť aj bábovku? Je to delikatesa a navyše na ňu potrebujete iba pár surovín!
INGREDIENCIA
- 200 g práškového cukru
- 250 g zemiakov
- 80 g mletých vlašských orechov
- 80 g detskej krupice
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 3 vajcia
- 1 lyžička citrónovej šťavy
POSTUP
- Zemiaky aj so šupkou uvarte do mäkka a ešte teplé premačkajte cez sitko.
- Tri žĺtky utrite s cukrom, pridajte prelisované zemiaky, krupicu a citrónovú šťavu.
- Premiešajte a nechajte odstáť, asi 10 min., aby krupica napučala.
- Potom primiešajte orechy a prášok do pečiva.
- Vymiešajte z troch bielkov sneh a opatrne vmiešajte do cesta.
- Cesto dajte do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy av predhriatej rúre pečte pri 180 stupňoch 60 minút.
- Bábovku po dopečení nechajte vychladnúť vo forme a až potom vyklopte.
Možno oceníte aj našich 6 najlepších receptov na pokrmy z Grécka ! Pripravte si ich jednoducho aj u vás doma.