Bábovky s matchou a kakaom

Bábovky s matchou a kakaom

Tento ľahký a vzdušný múčnik je z vajec, cukru, múky a rastlinného oleja. Matcha a kakaový prášok tu slúžia nielen na ochutenie, ale aj na vytvorenie krásne farebného efektu.

Ingrediencie

  • 3 veľké žĺtky
  • 1 a ½ lyžice kryštálového cukru
  • 1 a ½ lyžice rastlinného oleja
  • ½ šálky tortovej múky
  • 2 a ½ lyžice vody
  • 1 lyžička prášku matcha (do misky 1)
  • 2 lyžičky prášku matcha (do misky 2)
  • ½ lyžičky kakaového prášku (do misky 2)

Na sneh:

  • 3 veľké bielky
  • 2 lyžice kryštálového cukru

Na šľahačku:

  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice kryštálového cukru

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Môžete namazať alebo vyložiť spodnú časť bábovkovej formy (o rozmeroch 15 cm) papierom na pečenie, ale nemažte jej strany.
  3. Vo veľkej miske pripravte mokré prísady.
  4. Vyšľahajte žĺžky spolu s cukrom.
  5. Potom pridajte rastlinný olej a vodu a šľahajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  6. Do vlhkých ingrediencií preosejte tortovú múku a šľahajte, kým nezmiznú hrudky.
  7. Rozdeľte cesto do 3 samostatných misiek.
  8. Pridajte 1 lyžičku prášku matcha do prvej misky a miešajte, kým sa nespoja.
  9. Pridajte 2 lyžičky prášku matcha a ½ lyžičky kakaového prášku do druhej misky a dobre premiešajte.
  10. Poslednú misku nechajte tak ako je.
  11. Vo veľkej nádobe vyšľahajte vaječné bielky pomocou mixéra.
  12. Akonáhle začnete vidieť jemné bublinky, pomaly pridávajte cukor a pokračujte v šľahaní, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy.
  13. Keď vytiahnete metlu, snehové pusinky by mali zostať vo zvislej polohe.
  14. Rozšľahaný vaječný bielok rozdeľte na 3 rovnaké časti.
  15. Jemne, ale rýchlo ho pridajte do 3 pripravených misiek s cestom.
  16. Opatrne premiešajte.
  17. Nakladajte cesto do formy v malých dávkach a čo najviac striedajte farby, aby ste vytvorili krásny vzor (ako na fotke).
  18. Pečte 18-20 minút, alebo kým špajle nevyjde čistá.
  19. Torta musí byť chladený hore nohami.
  20. Pokiaľ používate 15 cm formu, okamžite ju obráťte cez ťažkú ​​fľašu.
  21. Ak pečiete v menšej forme, položte formu hore dnom na chladiaci rošt.
  22. Pred vybratím torty z formy nechajte úplne vychladnúť.
  23. Použite nôž a prejdite ním pred vybratím okolo okrajov.
  24. Tortu poprášte práškovým cukrom alebo podávajte so šľahačkou (voliteľne).
  25. Šľahačku si pripravíte tak, že pomocou elektrického mixéra vyšľaháte smotanu na šľahanie spolu s cukrom, kým sa nevytvoria špičky – asi 3 až 4 minúty.
  26. Dobrú chuť!
Piškótové minibábovky s matchou a kakaom.
www.onehappybite.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.