Lepkavosť a sladkosť medu urobí s cestom zázraky. Tento recept na svadobné bábovky sa určite stane jedným z vašich najobľúbenejších, a to nielen ako pohostenie pre hostí, ale aj preto, že sú upečené v iba šiestich krokoch.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 120 g masla (mäkkého)
- 160 g práškového cukru
- 2 lyžičky medu
- 2 vajcia
- 200 g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 2 lyžice mlieka
Na krém
- 120 g masla (mäkkého)
- 200 g práškového cukru
- Lyžička vanilkového extraktu
- 2 lyžice mlieka
- Fialové potravinárske farbivo (nepovinné)
- Med (na ozdobu)
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov
- Formu na muffiny si vyložíme košíčky
- Do veľkej misy preosejeme múku s práškom do pečiva
- Maslo vymiešame s cukrom, postupne pridávame vajcia a dobre zašľahávame
- Vmiešame med a polovicu preosiatej múky
- Potom pridávame mlieko a zvyšok múky
- Lyžicou dávame cesto do formičiek a pečieme 18 – 20 minút
- Na krém vyšľaháme maslo s cukrom, kým nevznikne hladký krém
- Pridáme vanilku a mlieko
- Ak používate farbivo, krém pokvapkajte a zamiešajte
- Na zdobenie používajte cukrárske zdobiace vrecúško
- Stuhnutý krém pokvapkáme medom