Zahryznite sa do tohto dezertu s nádychom ružovej vody a drvených pistáciových orieškov. Táto nádherne ovonená svadobná cukrovinka sa perfektne hodí k šálke popoludňajšieho čaju – naservírujte ich svojim hosťom a všetci budú ohromení.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 120 g masla (zmäknutého)
- 160 g práškového cukru
- Lyžička ružovej vody
- 2 vajcia
- 200 g hladkej múky
- Lyžička prášku do pečiva
- 2 lyžice mlieka
- 50 pistácií (nasekaných)
Na krém
- 120 g masla (zmäknutého)
- 200 g práškového cukru
- Lyžička ružovej vody
- 2 lyžice mlieka
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Formu na muffiny vyložíme košíčky
- Do veľkej misy si preosejeme múku, prášok do pečiva a dáme bokom
- Vo vedľajšej mise si zmiešame zmäknuté maslo a cukru
- Šľaháme kým nie je zmes nadýchaná
- Začneme pridávať jedno vajce po druhom a dobre zašľahávame
- Pridáme ružovú vodu
- Najprv pridáme polovicu sypkých ingrediencií, potom pridáme mlieko a potom zvyšok sypkých ingrediencií
- Všetko premiešame, aby sa všetko spojilo v cesto
- Pridáme pistácie a jemne vmiešame
- Lyžicou plníme formu s košíčkami
- Cesto pečieme 18 – 20 minút
- Bábovky vyberieme a necháme ich vychladnúť
- Na maslový krém si vo väčšej mise zmiešame maslo s cukrom
- Pridáme ružovú vodu a mlieko
- Na bábovky krém nanášame cukrárskym vrecúškom a zdobíme kandovanými okvetnými lístkami ruží a praženými pistáciami