Bagel s volským okom a slaninkou

Bagel s volským okom a slaninkou

Vynikajúci raňajkový bagel, ktorý vám dopraje energiu až do obeda, pretože je neuveriteľne výdatný! Obľúbená kombinácia slaniny a vajec je doplnená luxusnou domácou paradajkovou a holandskou omáčkou. To jednoducho musíte vyskúšať!

INGREDIENCIA

  • 8 plátkov slaniny
  • 4 bagely
  • 4 vajcia
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 4 lyžice domácej paradajkovej omáčky
  • 1/3 šálky domácej holandskej omáčky
  • 1 lyžica pažítky, nasekané nadrobno
  • 1 štipka morskej soli
  • 1 štipka mletého korenia

Na domácu paradajkovú omáčku (nevyužijete všetko):

  • 1 kg zrelých paradajok, nakrájaných na kocky
  • 2 nakrájané červené cibule
  • 150 ml extra panenského olivového oleja
  • 2 strúhané strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice malých kaparov
  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica balzamikového octu

Na domácu holandskú omáčku (nevyužijete všetko):

  • 3 žĺtky
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy alebo viac podľa chuti
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1/4 lyžičky soli
  • štipka kajenského korenia
  • 1/2 šálky masla alebo ghí, alebo viac pre redšiu konzistenciu, rozpusteného a horúceho

POSTUP

  1. Pripravíme si paradajkovú omáčku.
  2. V mixéri zmiešame 1 kg na kocky nakrájaných paradajok, 2 nakrájané červené cibule, 150 ml extra panenského olivového oleja a 2 lyžičky morskej soli.
  3. Vyklopíme na plech na pečenie a vložíme do rúry nastavenej na funkciu gril na 5–10 minút alebo do spálenia.
  4. Vrátime späť do misy, vmiešame 2 nastrúhané strúčiky cesnaku a 3 lyžice malých kaparov a necháme 10 minút vychladnúť.
  5. Vmiešame 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate a 1 lyžicu balzamikového octu.
  6. Dáme bokom.
  7. Pripravíme si holandskú omáčku.
  8. Maslo zakryjeme a rozpustíme v mikrovlnnej rúre (môžeme ho rozpustiť aj na sporáku).
  9. Pridáme vaječené žĺtky, citrónovú šťavu, horčicu, soľ a kajenské korenie do výkonného mixéra a mixujeme 5 sekúnd, kým sa všetko nespojí.
  10. S mixérom bežiacim na stredný výkon pomaly do zmesi prilievame horúce maslo.
  11. Nalejeme do misky a pokračujeme v príprave bagela.
  12. Slaninu dáme na gril a ugrilujeme ju z oboch strán do zlatista.
  13. Vo veľkej nepriľnavej panvici na strednom plameni rozohrejeme olivový olej.
  14. Vajcia vyprážame, kým bielky nestuhnú a žĺtky sa neuvaria podľa vašej chuti.
  15. Bagely rozkrojíme napoly a opečieme do zlatista.
  16. Na dno každého opečeného bagela natrieme lyžicou paradajkovú omáčku.
  17. Navrch dáme slaninu, volské oko, holandskú omáčkou a pažítku.
  18. Dochutíme soľou a korením.
Pečivo obložené slaninou, volským okom, luxusnú domácu paradajkovú a holandskú omáčku, servírované na tácke.
www.woolworths.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.