Bagel si môžete ozdobiť aj sladkými ingredienciami a pripraviť tak nielen svojim deťom luxusné raňajky! Inšpirujte sa týmto receptom so sladkými čučoriedkami, mascarpone a domácim citrónovým krémom.
INGREDIENCIA
- 1 bagel, nakrájaný na polovicu
- malá hrsť čučoriedok
- 1 lyžička krupicového alebo kryštálového cukru
- 1 lyžička vody
- 2 lyžice mascarpone
- 1 a ½ lyžice citrónového krému
Na citrónový krém:
- 200 g kryštálového cukru
- 2 lyžice citrónovej kôry
- 6 žĺtkov
- 100 ml citrónovej šťavy
- ½ šálky masla, studeného
POSTUP
- Pripravíme si citrónový krém.
- Oddelíme žĺtky od bielkov.
- Citróny olúpeme.
- Odšťavíme citróny tak, aby sme z nich získali asi pol šálky šťavy, a nezabudneme precediť semienka.
- Žĺtky dáme do hrnca a zľahka prešľaháme drôtenou metličkou.
- Do hrnca pridáme aj cukor a spolu so žĺtkami ho vyšľaháme do svetlej hmoty.
- Postupne vmiešame citrónovú šťavu.
- Zahrejeme na miernom plameni a za stáleho miešania varíme, kým zmes nezhustne, nezačne bublať a neobalí zadnú stranu varešky.
- Odstránime hrniec z ohňa, potom pridáme studené maslo nakrájané na kocky a miešame, kým sa nerozpustí.
- Finálnu zmes môžeme ešte precediť.
- Necháme vychladnúť a schováme do chladničky.
- Opečieme si bagel dozlatista.
- Medzitým vložíme čučoriedky do malého hrnca spolu s cukrom a vodou.
- Dáme na stredný plameň a prehrievame, pokiaľ sa cukor nerozpustí (to by malo trvať asi minútu alebo dve).
- Vypneme plameň.
- Vezmeme si opečený bagel a obe jeho polovice ešte rozkrojíme na polovicu.
- Obe spodné časti potrieme mascarpone.
- Na mascarpone naložíme citrónový krém a pokvapkáme sladenými čučoriedkami.
- Priklopíme hornými časťami bagelov a môžeme servírovať!
Ak máte domácu pekáreň, cesto na bagel, ktoré uvádzame na konci článku, si pripravte v nej. Bude ešte lepšie. Hľadáte inšpiráciu na výber domácej pekárne? Máme pre vás test najobľúbenejších domácich pekární . Mrknite sa!