Bagely so slaninou a syrom

Bagely so slaninou a syrom

Čo budeme potrebovať

  1. Sprej na varenie
  2. 8 vajec
  3. 30 ml mlieka
  4. 8 plátkov slaniny
  5. Soľ
  6. Čerstvo mleté ​​čierne korenie
  7. 2 lyžice pažítky (nadrobno nakrájaná)
  8. 5 bagelov
  9. 100 g smotanového syra (Philadelphia, Lučina …)
  10. 180 g strúhaného čedaru
  11. 75 g masla (rozpusteného)
  12. 2 lyžičky sušenej cibule
  13. 2 lyžičky granulovaného cesnaku
  14. 2 lyžičky sezamových semienka
  15. 2 lyžičky maku

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 150 stupňov
  2. Veľkú zapekaciu misu vymažeme pomocou spreja na varenie
  3. Vo veľkej mise rozšľaháme vajcia a mlieko, dáme bokom
  4. Vo veľkej panvici na strednú teplotu si opečieme do chrumkava slaninu
  5. Plátky slaniny vyberieme z panvice a necháme ich odkvapkať na papierových utierkach, aby sa zbavili prebytočného tuku
  6. Jednu polievkovú lyžicu zo slaniny si na panvici necháme
  7. Vaječnú zmes nalejeme do panvice a okamžite znížime teplotu na nízku
  8. Vajcia občas premiešame
  9. Keď sú vajcia takmer upečené, dochutíme ich soľou a korením a vmiešame pažítku
  10. Vajcia zložíme z platne
  11. Jednu polovicu bagelov potrieme smotanovým syrom a vložíme ich vedľa seba do vymastenej zapekacej misy
  12. Bagely potrieme vaječnou zmesou a navrch rozdrobíme opečenú slaninu
  13. Všetko posypeme čedarom a potom pridáme druhú polovicu bagelov
  14. Tie potrieme rozpusteným maslom a posypeme sušenou cibuľou, granulovaným cesnakom, sezamovými semienkami a makom
  15. Vložíme od rúry a pečieme asi 10 minút, kým bagely nie sú opečené a syr rozpustený

Chcete tento recept vyzdvihnúť ešte o jeden level vyššie? Pripravte a upečte si domáce cesto na bagel podľa nášho receptu!

Lahodný domáci bagel so syrom a krémovou nátierkou a slaninou.
Zdroj: callmepmc.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.