Čo budeme potrebovať
- Sprej na varenie
- 8 vajec
- 30 ml mlieka
- 8 plátkov slaniny
- Soľ
- Čerstvo mleté čierne korenie
- 2 lyžice pažítky (nadrobno nakrájaná)
- 5 bagelov
- 100 g smotanového syra (Philadelphia, Lučina …)
- 180 g strúhaného čedaru
- 75 g masla (rozpusteného)
- 2 lyžičky sušenej cibule
- 2 lyžičky granulovaného cesnaku
- 2 lyžičky sezamových semienka
- 2 lyžičky maku
Postup
- Rúru si predhrejeme na 150 stupňov
- Veľkú zapekaciu misu vymažeme pomocou spreja na varenie
- Vo veľkej mise rozšľaháme vajcia a mlieko, dáme bokom
- Vo veľkej panvici na strednú teplotu si opečieme do chrumkava slaninu
- Plátky slaniny vyberieme z panvice a necháme ich odkvapkať na papierových utierkach, aby sa zbavili prebytočného tuku
- Jednu polievkovú lyžicu zo slaniny si na panvici necháme
- Vaječnú zmes nalejeme do panvice a okamžite znížime teplotu na nízku
- Vajcia občas premiešame
- Keď sú vajcia takmer upečené, dochutíme ich soľou a korením a vmiešame pažítku
- Vajcia zložíme z platne
- Jednu polovicu bagelov potrieme smotanovým syrom a vložíme ich vedľa seba do vymastenej zapekacej misy
- Bagely potrieme vaječnou zmesou a navrch rozdrobíme opečenú slaninu
- Všetko posypeme čedarom a potom pridáme druhú polovicu bagelov
- Tie potrieme rozpusteným maslom a posypeme sušenou cibuľou, granulovaným cesnakom, sezamovými semienkami a makom
- Vložíme od rúry a pečieme asi 10 minút, kým bagely nie sú opečené a syr rozpustený
Chcete tento recept vyzdvihnúť ešte o jeden level vyššie? Pripravte a upečte si domáce cesto na bagel podľa nášho receptu!