Každý vie, že pečivo je možné jednoducho rozrezať a naplniť údeninami, syrom či zeleninou. Prostredníctvom nášho recept si ale vytvoríte originálnu verziu, ktorú ohromíte nielen svoju rodinu!
Ingrediencie:
- 1 domáca bageta (pokiaľ možno guľatejšieho tvaru)
- 220 g krémového smotanového syra
- 100 g tvrdej salámy, napríklad poličan
- 50 g tvrdého syra, napríklad eidam či gouda
- 1 strúčik cesnaku
- 1 červená paprika (kapia)
- 1 paradajka alebo niekoľko cherry paradajok
- hrsť čiernych olív
- tymian
- petržlenová vňať
- soľ, korenie
Postup:
- Odkrojte oba dva konce bagety a pomocou dlhého tenkého noža opatrne vydlabte vnútro bagety. Nechajte asi iba centimetrovú vrstvu cesta, aby sa bageta nerozpadla.
- V miske zmiešajte smotanový syr s prelisovaným cesnakom a najemno nastrúhaným tvrdým syrom.
- Následne pridajte aj nadrobno nakrájané ďalšie ingrediencie, teda salámu, papriku, paradajky a olivy.
- Premiešajte a nakoniec pridajte aj všetky korenia.
- Následne touto zmesou prostredníctvom oboch koncov bagetu naplňte.
- Naplnenú bagetu zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 2 hodiny do chladničky.
- Pred podávaním nakrájajte na plátky.
Náplň bagety môžete samozrejme obmieňať na základe vašich osobných preferencií. Takto originálne plnenú bagetu môžete servírovať aj ako jeden z pokrmov na rodinnej oslave či večierku s priateľmi.