Bagetová roláda

Bagetová roláda

Každý vie, že pečivo je možné jednoducho rozrezať a naplniť údeninami, syrom či zeleninou. Prostredníctvom nášho recept si ale vytvoríte originálnu verziu, ktorú ohromíte nielen svoju rodinu!

Ingrediencie:

  • 1 domáca bageta (pokiaľ možno guľatejšieho tvaru)
  • 220 g krémového smotanového syra
  • 100 g tvrdej salámy, napríklad poličan
  • 50 g tvrdého syra, napríklad eidam či gouda
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 červená paprika (kapia)
  • 1 paradajka alebo niekoľko cherry paradajok
  • hrsť čiernych olív
  • tymian
  • petržlenová vňať
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Odkrojte oba dva konce bagety a pomocou dlhého tenkého noža opatrne vydlabte vnútro bagety. Nechajte asi iba centimetrovú vrstvu cesta, aby sa bageta nerozpadla.
  2. V miske zmiešajte smotanový syr s prelisovaným cesnakom a najemno nastrúhaným tvrdým syrom.
  3. Následne pridajte aj nadrobno nakrájané ďalšie ingrediencie, teda salámu, papriku, paradajky a olivy.
  4. Premiešajte a nakoniec pridajte aj všetky korenia.
  5. Následne touto zmesou prostredníctvom oboch koncov bagetu naplňte.
  6. Naplnenú bagetu zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 2 hodiny do chladničky.
  7. Pred podávaním nakrájajte na plátky.

Náplň bagety môžete samozrejme obmieňať na základe vašich osobných preferencií. Takto originálne plnenú bagetu môžete servírovať aj ako jeden z pokrmov na rodinnej oslave či večierku s priateľmi.

Okrúhla večka plnená syrom, šunkou a zeleninou
zdroj: bakingobsession.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.