Nie je lepšia vegetariánska, ale aj vegánska alternatíva ku grilovanému mäsu. Potešte svojich priateľov touto grilovanou zeleninovou bombou!
Čo budeme potrebovať
- 2 baklažány
- 6 paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- lyžice oleja
- soľ, korenie
- citrónová šťava
- hrsť mäty
- 4 lyžičky horčice
Postup
- Baklažán pokrájame priečne na plátky hrubé 1 až 2 cm.
- Plátky namočíme do roztoku soľnej vody a necháme 30 minút odmočiť.
- Rozpálime gril asi tak, aby sme nad ním udržali ruku len asi 5 sekúnd.
- Grilujeme paradajky z každej strany 5 minút, odložíme pod pokrievku.
- Ugrilujeme baklažán z každej strany asi 8 minút, naaranžujeme na tácku s paradajkami.
- Zálievka: zmixujeme olej, horčicu, soľ, polovicu množstva mätových lístkov.
- Prelejeme zálievkou grilovanú zeleninu.
- Servírujeme so vetvkou zvyšnej mäty.
Ešte doma nemáte hranatú grilovaciu panvicu ? Vyberte si!