Baklažán na grile

Baklažán na grile

Nie je lepšia vegetariánska, ale aj vegánska alternatíva ku grilovanému mäsu. Potešte svojich priateľov touto grilovanou zeleninovou bombou!

Čo budeme potrebovať

  • 2 baklažány
  • 6 paradajok
  • 3 strúčiky cesnaku
  • lyžice oleja
  • soľ, korenie
  • citrónová šťava
  • hrsť mäty
  • 4 lyžičky horčice

Postup

  1. Baklažán pokrájame priečne na plátky hrubé 1 až 2 cm.
  2. Plátky namočíme do roztoku soľnej vody a necháme 30 minút odmočiť.
  3. Rozpálime gril asi tak, aby sme nad ním udržali ruku len asi 5 sekúnd.
  4. Grilujeme paradajky z každej strany 5 minút, odložíme pod pokrievku.
  5. Ugrilujeme baklažán z každej strany asi 8 minút, naaranžujeme na tácku s paradajkami.
  6. Zálievka: zmixujeme olej, horčicu, soľ, polovicu množstva mätových lístkov.
  7. Prelejeme zálievkou grilovanú zeleninu.
  8. Servírujeme so vetvkou zvyšnej mäty.

Ešte doma nemáte hranatú grilovaciu panvicu ? Vyberte si!

Ugrilovaný baklažán s pestom a orieškami.
Zdroj: foodiecrush.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.