Baklažán s bylinkami

Baklažán s bylinkami

Jednoduché, rýchle a chutné!

Čo budeme potrebovať

  • 600 g baklažánu
  • 125 ml extra panenského olivového oleja
  • Hrsť listov petržlenu n
  • 3 lyžice listov estragónu
  • 2 lyžice lístkov citrónového tymiánu
  • 40 ml jablčného octu a extra panenského olivového oleja
  • Soľ a korenie na dochutenie
  • Citrónové kúsky na ozdobu

Postup

  • Predhrejte veľkú nepriľnavú panvicu na vysokú teplotu.
  • Baklažán nakrájajte priečne na 1,5 cm hrubé kúsky.
  • Na panvicu dajte 3 lyžice olivového oleja, a akonáhle je rozpálený, pridajte plátky baklažánu, dbajte na to, aby ste panvicu nepreplnili.
  • Vymažte po dobu 5 minút na každej strane alebo do tmavo zlatohnedej, potom vyberte a položte na tanier.
  • Tento postup opakujte so zvyšným baklažánom.
  • Posypte baklažán bylinkami a pokvapkajte octom.
  • Dochuťte soľou a čiernym korením a jemne premiešajte.
  • Zmes baklažánu dajte na tanier a pokvapkajte zvyšným olivovým olejom.
  • Podávame s citrónom.
Zapekacia miska s paradajkami a opečeným baklažánom.
Zdroj: nerdswithknives.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.