Baklažán s mletým mäsom

Baklažán s mletým mäsom

Tento recept s baklažánmi a mletým bravčovým mäsom, pikantnou cesnakovou omáčkou sú skromným a obľúbeným pokrmom v čínskej kuchyni.

Čo budeme potrebovať

  • 2 dlhé baklažány
  • štipka soli
  • 60 g mletého bravčového mäsa
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • ½ polievkové lyžice bieleho vína
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 5 cm zázvoru, nakrájaný na plátky
  • 2 jarné cibuľky, biela polovica a zelená polovica rozdelená
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • štipka cukru
  • ½ lyžičky sezamového oleja

Postup

  • Z baklažánu odstráňte konce a potom ho nakrájajte na malé.
  • Preložte ich do veľkého hrnca naplneného vodou, pridajte štipku soli a nechajte 10 minút lúhovať.
  • Nechajte úplne odkvapkať.
  • Mleté bravčové mäso marinujte s mletým zázvorom, štipkou soli a bielym vínom.
  • Vo woku alebo na panvici rozohrejte 2 lyžice oleja a baklažány 6–9 minút opekajte, kým baklažány nezmäknú a nezvädnú.
  • Vyberte baklažány a nechajte v oleji.
  • Pridajte marinované bravčové mäso a restujte.
  • Mäso vyberte
  • Znovu zahrejte asi 1 lyžicu oleja na varenie vo woku a smažte biele časti zelenej cibule, cesnak, zázvor, kým sa nerozvonia.
  • Vráťte baklažány spolu s vyprážaným mletým bravčovým mäsom, sójovou omáčkou, cukrom a sezamovým olejom do panvice a dobre premiešajte.
  • Ozdobte nakrájanou cibuľkou (zelenou časťou) a podávajte s dusenou ryžou.

Ak milujete ázijskú kuchyňu skúste recepty na vietnamský bôčik , čiže Bun Cha!

Kombinácia baklažánu a mletého mäsa s ryžou.
Zdroj: maralskitchen.com

Ešte doma nemáte hranatú grilovaciu panvicu ? Vyberte si!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.