Tento recept s baklažánmi a mletým bravčovým mäsom, pikantnou cesnakovou omáčkou sú skromným a obľúbeným pokrmom v čínskej kuchyni.
Čo budeme potrebovať
- 2 dlhé baklažány
- štipka soli
- 60 g mletého bravčového mäsa
- 1 lyžička mletého zázvoru
- ½ polievkové lyžice bieleho vína
- 3 polievkové lyžice oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
- 5 cm zázvoru, nakrájaný na plátky
- 2 jarné cibuľky, biela polovica a zelená polovica rozdelená
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
- štipka cukru
- ½ lyžičky sezamového oleja
Postup
- Z baklažánu odstráňte konce a potom ho nakrájajte na malé.
- Preložte ich do veľkého hrnca naplneného vodou, pridajte štipku soli a nechajte 10 minút lúhovať.
- Nechajte úplne odkvapkať.
- Mleté bravčové mäso marinujte s mletým zázvorom, štipkou soli a bielym vínom.
- Vo woku alebo na panvici rozohrejte 2 lyžice oleja a baklažány 6–9 minút opekajte, kým baklažány nezmäknú a nezvädnú.
- Vyberte baklažány a nechajte v oleji.
- Pridajte marinované bravčové mäso a restujte.
- Mäso vyberte
- Znovu zahrejte asi 1 lyžicu oleja na varenie vo woku a smažte biele časti zelenej cibule, cesnak, zázvor, kým sa nerozvonia.
- Vráťte baklažány spolu s vyprážaným mletým bravčovým mäsom, sójovou omáčkou, cukrom a sezamovým olejom do panvice a dobre premiešajte.
- Ozdobte nakrájanou cibuľkou (zelenou časťou) a podávajte s dusenou ryžou.
Ak milujete ázijskú kuchyňu skúste recepty na vietnamský bôčik , čiže Bun Cha!
Ešte doma nemáte hranatú grilovaciu panvicu ? Vyberte si!