Baklažán tatarák (vegán) s cesnakom

Baklažán tatarák (vegán) s cesnakom

Nenapadá vás, čo hodnotného si dať na večeru? Tatarák z baklažánu s chrumkavým kúskom pečiva dokáže náramne uspokojiť. Chcete s cesnakom? Ochutnajte!

Ingrediencie:

  • 2 baklažány
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • lyžička najemno nakrájané šalotky
  • 1 strúčik cesnaku (prelisovaný)
  • 1 lyžička nasekaných bazalkových lístkov
  • 1 lyžička čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička nasekanej pažítky

Postup:

  • Baklažány si rozkrojte pozdĺžne, vnútro si vydlabte, zmiešajte s olivovým olejom, soľou, čiernym korením a zmes dajte späť do baklažánov.
  • Dajte piecť do predhriatej rúry na 195 °C.
  • Pečte asi 30 minút, potom vyškriabte všetko vnútro a šupku vyhoďte.
  • Primiešajte šalotku, cesnak, bylinky a môžete podávať.
tatarák z baklažánu
Zdroj: lasevla-bio.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.