Nenapadá vás, čo hodnotného si dať na večeru? Tatarák z baklažánu s chrumkavým kúskom pečiva dokáže náramne uspokojiť. Chcete s cesnakom? Ochutnajte!
Ingrediencie:
- 2 baklažány
- olivový olej
- soľ
- korenie
- lyžička najemno nakrájané šalotky
- 1 strúčik cesnaku (prelisovaný)
- 1 lyžička nasekaných bazalkových lístkov
- 1 lyžička čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžička nasekanej pažítky
Postup:
- Baklažány si rozkrojte pozdĺžne, vnútro si vydlabte, zmiešajte s olivovým olejom, soľou, čiernym korením a zmes dajte späť do baklažánov.
- Dajte piecť do predhriatej rúry na 195 °C.
- Pečte asi 30 minút, potom vyškriabte všetko vnútro a šupku vyhoďte.
- Primiešajte šalotku, cesnak, bylinky a môžete podávať.