Tento recept vás možno zaujme tým, že k nemu nie je potrebných mnoho ingrediencií. Môžeme tiež povedať, že tento variant zapekaného baklažánu ani nie je náročný. Čo myslíte?
Ingrediencie:
- 2 baklažány
- olivový olej
- 4 kuracie prsia
- 5 plátky goudy
- soľ podľa chuti
- mozzarella
Postup:
Pečenie baklažánov:
- Baklažány si umyte, osušte rozkrojte na podlhovasté polovice.
- Potrite ich olivovým olejom, posoľte vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie a dajte ich piecť do predhriatej rúry na 180 °C.
- Pečte ich zhruba 10-15 minút.
- Potom ich častejšie kontrolujte. Hotové budú, až budú mäkké.
Príprava náplne:
- Mäso si nakrájajte na malé kúsky.
- Goudu si nakrájajte na kocky.
- Až budú baklažány upečené, nechajte ich chvíľu vychladnúť, a potom im opatrne vyškriabte vnútro (asi 1 cm široké vnútro so šupkou ponechajte).
- Na oleji si orestujte mäso, osoľte a nechajte zatiahnuť.
- Potom pridajte vydlabaný baklažán a na kocky nakrájanú goudu.
- Miešajte, kým sa syr nerozpustí.
Konečná príprava:
- Touto zmesou upečené baklažány naplňte a navrch nasypte nastrúhanú mozzarellu.
- Dajte ich ešte zapiecť na 200 ° C do rúry, kým sa syr neroztečie.