Baklažán zapečený s mozarellou a kuracím mäsom

Baklažán zapečený s mozarellou a kuracím mäsom

Tento recept vás možno zaujme tým, že k nemu nie je potrebných mnoho ingrediencií. Môžeme tiež povedať, že tento variant zapekaného baklažánu ani nie je náročný. Čo myslíte?

Ingrediencie:

  • 2 baklažány
  • olivový olej
  • 4 kuracie prsia
  • 5 plátky goudy
  • soľ podľa chuti
  • mozzarella

Postup:

Pečenie baklažánov:

  • Baklažány si umyte, osušte rozkrojte na podlhovasté polovice.
  • Potrite ich olivovým olejom, posoľte vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie a dajte ich piecť do predhriatej rúry na 180 °C.
  • Pečte ich zhruba 10-15 minút.
  • Potom ich častejšie kontrolujte. Hotové budú, až budú mäkké.

Príprava náplne:

  • Mäso si nakrájajte na malé kúsky.
  • Goudu si nakrájajte na kocky.
  • Až budú baklažány upečené, nechajte ich chvíľu vychladnúť, a potom im opatrne vyškriabte vnútro (asi 1 cm široké vnútro so šupkou ponechajte).
  • Na oleji si orestujte mäso, osoľte a nechajte zatiahnuť.
  • Potom pridajte vydlabaný baklažán a na kocky nakrájanú goudu.
  • Miešajte, kým sa syr nerozpustí.

Konečná príprava:

  • Touto zmesou upečené baklažány naplňte a navrch nasypte nastrúhanú mozzarellu.
  • Dajte ich ešte zapiecť na 200 ° C do rúry, kým sa syr neroztečie.
baklažán plnený mäsom
Zdroj: turkishfoodie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.