A na záver ešte kúsok slnečného Talianska. Ochutnajte stredomorskú pochúťku, ktorá kombinuje skvelú chuť sušených paradajok a pečeného baklažánu.
Ingrediencie
- 2 stredné baklažány
- 200 g sušených paradajok v oleji
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 PL paradajkového pyré
- 1 PL vody
- soľ
- korenie
- ½ ČL chilli vločiek
Postup
- Baklažán nakrájajte na drobné kocky a vložte ho do zapekacej misky
- Zmiešajte paradajky, paradajkové pyré, cesnak, soľ, korenie a chilli vločky a rozmixujte do hladka
- Zmes nalejte na baklažán a premiešajte
- Pečte 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °, občas premiešajte
- Nechajte vychladnúť a znova rozmixujte
- V prípade potreby dochuťte
- Podávajte na opečenom talianskom chlebe alebo inom svetlom pečive