Baklažánová nátierka so sušenými paradajkami

Baklažánová nátierka so sušenými paradajkami

A na záver ešte kúsok slnečného Talianska. Ochutnajte stredomorskú pochúťku, ktorá kombinuje skvelú chuť sušených paradajok a pečeného baklažánu.

Ingrediencie

  • 2 stredné baklažány
  • 200 g sušených paradajok v oleji
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 PL paradajkového pyré
  • 1 PL vody
  • soľ
  • korenie
  • ½ ČL chilli vločiek

Postup

  • Baklažán nakrájajte na drobné kocky a vložte ho do zapekacej misky
  • Zmiešajte paradajky, paradajkové pyré, cesnak, soľ, korenie a chilli vločky a rozmixujte do hladka
  • Zmes nalejte na baklažán a premiešajte
  • Pečte 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °, občas premiešajte
  • Nechajte vychladnúť a znova rozmixujte
  • V prípade potreby dochuťte
  • Podávajte na opečenom talianskom chlebe alebo inom svetlom pečive
nátierka z baklažánu a sušených paradajok
Zdroj: fullofplants.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.