Banánová bábovka s karamelom

Banánová bábovka s karamelom

Bohatá, delikátna bábovka s banánom, ktorá si získa každého jedného stravníka, ktorý ju ochutná! Rovnako ako tieto recepty na banánové múčniky alebo banánový chlebíček !

Čo budeme potrebovať

  • 600 g hladkej múky
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 80 g masla
  • 80 g hery
  • 200 g hnedého cukru
  • 100 g bieleho cukru
  • 4 zrelé banány (roztlačené)
  • 5 vajec
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 125 ml mlieka
  • 50 g nasekaných pekanových orechov

Na karamel

  • 80 g masla
  • 50 g hnedého cukru
  • 50 g bieleho cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 70 ml hustej smotany

Postup

  • Predhrejte rúru na 165 stupňov C.
  • V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
  • Formu na bábovku vymažte tukom a vysypte múkou.
  • Zmiešajte masla, Heru, hnedý cukor a biely cukor elektrickým šľahačom vo veľkej mise do svetlej a nadýchanej hmoty. Zmes by mala mať svetlejšiu farbu.
  • Pridajte banány a následne vajcia.
  • Spoločne s vajcami zašľahajte aj 2 lyžičky vanilkového extraktu.
  • Postupne prilievajte mlieko a múčnu zmes a miešajte, kým sa všetko nezapracuje.
  • Pridajte pekanové orechy.
  • Nalejte cesto do pripravenej formy.
  • Pečte v predhriatej rúre, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté, asi 1 hodinu a 20 minút.
  • Medzitým si pripravte polevu.
  • Zahrejte maslo, hnedý cukor, biely cukor, 1 lyžičku vanilkového extraktu a hustú smotanu v hrnci na strednú teplotu.
  • Za stáleho miešania miešajte, kým sa cukry nerozpustia, a potom 1 minútu mierne varte.
  • Nalejte na vyklopenú upečenú banánovú bábovku.
Nadýchaná bábovka plná banánovej chuti s karamelovou polevou.
Zdroj: lifeloveandsugar.com

Banány pohodlne rozmixujete aj výkonným tyčovým mixérom . Aký si vybrať sa dozviete v našej recenzii na webe.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.